Μονόπετρα: Τα καλύτερα tips για να συνδυάσεις οικονομία με πολυτέλεια

Ακόμα και ο πιο cool άντρας αυτής της γης, όταν δίνει στην καλή του το μονόπετρο για την πρόταση γάμου, καταβάλλεται από το άγχος. Θα της αρέσει; Θα πει το ναι με ενθουσιασμό; Μήπως είχε στο μυαλό της κάτι άλλο;

Η αλήθεια είναι ότι η αγορά του μονόπετρου είναι μια από τις σημαντικότερες αγορές που θα κάνεις, τόσο σε συμβολικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Χρειάζεται, λοιπόν, να το ψάξεις αρκετά: Να διαβάσεις για τα 4c που πρέπει να προσέξεις στα μονόπετρα, να ρωτήσεις την κολλητή της κοπέλας σου τι στυλ της αρέσει και να βρεις το μέγεθός της με βάση κάποιο άλλο δαχτυλίδι.

Αν το έχεις ήδη ψάξει, πιθανότατα θα έχεις διαπιστώσει ότι οι τιμές στα μονόπετρα με διαμάντια είναι υψηλές, αλλά έχουν μεγάλες διακυμάνσεις, καθώς ξεκινάνε από 600€ και μπορεί να φτάσουν ακόμα και 3.000€.

Μονόπετρο δαχτυλίδι επάνω σε δάχτυλο

Μονόπετρο δαχτυλίδι / Andy Holmes, Unsplash.com

Σίγουρα, λοιπόν, θα αναρωτιέσαι πώς να αγοράσεις ένα μονόπετρο που θα συνδυάζει καλή τιμή και ποιότητα. Είναι εφικτό; Ναι, είναι, αρκεί να προσέξεις τα παρακάτω:

  • Στα καράτια δε μπορείς να κάνεις πολλές εκπτώσεις. Όσο πιο μεγάλο το διαμάντι, τόσο πιο ακριβό το μονόπετρο. Τα οικονομικά μονόπετρα είναι 0,15 ή 0,20 καράτια. Αν θέλεις ένα αρκετά μεγάλο διαμάντι, αναγκαστικά θα πας στα 0,5 καράτια και εκεί είναι πολύ δύσκολο να πέσεις κάτω από 2.500€. Μια καλή λύση είναι τα 0,35 καράτια που φαίνονται αρκετά μεγαλύτερα από τα 0,15.
  • Μπορείς να γλιτώσεις κάποια χρήματα με το χρώμα του διαμαντιού. Το χρώμα, όσο πιο κοντά στο A είναι, άρα όσο πιο άχρωμο, τόσο πιο ακριβό είναι. Πρακτικά, τα διαμάντια χρώματος D, E, F είναι πανάκριβα. Τα G, H, I είναι πιο οικονομικά και με γυμνό μάτι δύσκολα θα καταλάβεις διαφορά. Ειδικά αν το μέταλλο του δαχτυλιδιού είναι κίτρινος χρυσός, το να κιτρινίζει ελάχιστα το διαμάντι δεν θα γίνεται αντιληπτό. Στο λευκόχρυσο, όμως, καλό είναι να μην πας κάτω από G.
  • Το ίδιο ισχύει και με την καθαρότητα. Τα διαμάντια VS1 είναι πιο ακριβά από τα VS2, αλλά με γυμνό μάτι δε μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά. Εδώ που τα λέμε, ούτε στα SI καταλαβαίνεις διαφορά, αν δεν είσαι ειδικός, αλλά στο πιστοποιητικό δεν φαίνεται και τόσο ωραίο.
  • Τα καλά νέα έρχονται αν η καλή σου είναι προοδευτική και της αρέσει να δοκιμάζει νέα πράγματα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να της χαρίσεις μονόπετρο με μαύρο διαμάντι. Είναι εξίσου πολύτιμο με το άχρωμο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Απλά ακόμα είναι φθηνότερο, επειδή ο κόσμος δεν το έχει συνηθίσει και η ζήτηση δεν είναι τόσο μεγάλη.
  • Βεβαίως, υπάρχουν και οικονομικότερες, αλλά εξίσου εντυπωσιακές επιλογές σε μονόπετρα χωρίς διαμάντι. Μαργαριτάρι, κρύσταλλο Swarovski και ζαφείρι είναι εντυπωσιακοί πολύτιμοι λίθοι που μπορούν επάξια να συμβολίσουν την αιώνια αγάπη σου για εκείνη.

Τσέκαρε τη μεγάλη συλλογή σε μονόπετρα από τα JewelStories και σίγουρα θα βρεις αυτό που σου αρέσει στην τιμή που θέλεις.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διαλέξεις το ιδανικό μονόπετρο για εκείνη