Ποια είναι τα κατάλληλα αξεσουάρ για γάτα;

Αν είστε έτοιμοι να υιοθετήσετε μια γατούλα, τότε πρέπει να βεβαιωθείτε πως έχετε φροντίσει να έχετε όλα τα απαραίτητα και κατάλληλα αξεσουάρ για τη γάτα σας. Το σπίτι σας πρέπει να είναι ασφαλές, και να παρέχει όλα όσα χρειάζεται η νέα τετράποδη φίλη σας για να ζει χαρούμενη και υγιής.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποια είναι τα αξεσουάρ για γάτα που πρέπει να αγοράσετε πριν έρθει στο σπίτι σας το νέο σας κατοικίδιο. Επιπλέον, θα σας βοηθήσουμε για να κάνετε τη σωστή επιλογή για τον δικό σας τύπο γάτας.

1. Μπολάκια για φαγητό και νερό

Γάτα δίπλα σε μπολ με φαγητό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε στο σπίτι σας είναι μπολάκια για να βάζετε το φαγητό και το νερό της γάτας σας. Λανθασμένα πιστεύουμε πως όλα τα μπολάκια είναι κατάλληλα για γατούλες. Πρέπει να προμηθευτείτε αξιόπιστα, ανθεκτικά μπολάκια από κατάστημα με αξεσουάρ γάτας, και όχι αυτά που έχετε στο σπίτι. Τα γυάλινα μπορεί να σπάσουν και να προκαλέσουν ζημιά στην υγεία της γάτας σας, ενώ αυτά από κακής ποιότητας πλαστικό μαζεύουν μικρόβια και βρωμιά. Επιπλέον, φροντίστε ώστε τα μπολάκια να μην είναι πολύ βαθιά διότι στρεσάρουν τα μουστάκια της γάτας σας όπως σκύβει για να φάει ή να πιει νερό. Θυμηθείτε, τα μουστάκια της λειτουργούν ως αισθητήρες, οπότε δε χρειάζεται να πιέζονται στα τοιχώματα του μπολ καθώς τρώει ή πίνει το νερό της. 

2. Λεκάνη για άμμο

Άμμος για γάτες

Ένα αξεσουάρ για γάτα στο οποίο πρέπει να επενδύσετε είναι μια καλή λεκάνη για την άμμο. Ουσιαστικά είναι η τουαλέτα της γατούλας σας, οπότε θέλετε να έχει μια άλφα ποιότητα. Προτιμήστε τις κλειστές λεκάνες, ή με πορτάκι από πάνω, διότι κάνουν τις γάτες σας να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια όταν κάνουν την ανάγκη τους. Επιπλέον, δεν πετάγονται άμμοι ή pellets έξω καθώς το ζωάκι σας θα θάβει τις ακαθαρσίες του. Μπορείτε να τοποθετήσετε και ειδικό φίλτρο στις κλειστές λεκάνες που μαζεύει τις δυσάρεστες μυρωδιές. Μια λεκάνη καλής κατασκευής και μια ποιοτική άμμος εγγυώνται μηδενικές μυρωδιές και ευτυχισμένες γατούλες! Μην ξεχνάτε όμως να καθαρίζετε την άμμο πολύ τακτικά.

3. Ονυχοδρόμιο

Οι γάτες λατρεύουν να ξύνουν τα νύχια τους. Και αν δεν έχουν το σωστό αξεσουάρ για γάτες για να το κάνουν αυτό, τότε είναι βέβαιο πως θα ξύσουν τα νύχια τους στους καναπέδες, τις καρέκλες, και τα χαλιά σας. Για να το αποφύγετε αυτό, πρέπει να προμηθευτείτε ονυχοδρόμια καλής ποιότητας. Οι επιλογές είναι αμέτρητες. Από οριζόντια, μικρά ονυχοδρόμια, μέχρι γατόδεντρα! Μπορείτε να βρείτε και ονυχοδρόμια που καλύπτουν τα μπράτσα του καναπέ σας ώστε να μη σας κάνει το έπιπλο… ριγέ! Η καλύτερη επιλογή ωστόσο που σώζει όλους τους γατογονείς και ανήκει στα πιο δημοφιλή αξεσουάρ για γάτα είναι τα ψηλά ονυχοδρόμια στυλ γατόσπιτου. Φτάνουν μέχρι και τα δύο μέτρα σε ύψος, και διαθέτουν κρυψώνες, σκάλες, σχοινιά, ονυχοδρόμια, και παιχνίδια. Είναι σίγουρο πως οι γάτες σας θα τα λατρέψουν!

4. Παιχνίδια για γάτες

Γάτα με παιχνίδι ποντίκι

Η φύση της γάτας είναι η περιέργεια, η παιχνιδιάρικη διάθεση, αλλά και το ένστικτο του κυνηγού. Οι γάτες που ζουν αποκλειστικά σε σπίτι έχουν ανάγκη για εκτόνωση και δραστηριότητα. Για αυτό δεν πρέπει να παραλείψετε να αγοράσετε παιχνίδια για γάτες. Είναι από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ για γάτα καθώς τις κρατούν δραστήριες σωματικά και πνευματικά. Επιλέξτε αυτά που αρέσουν στη γάτα σας — μπαλάκια, ποντικάκια, ραβδάκια, πούπουλα, λέιζερ, kong, και άλλα!

Καταπληκτικές τιμές σε όλα τα αξεσουάρ για την γάτας σας, θα βρείτε μόνο στο www.dealbay.gr.