Παιδικά πάρτι… και τα μικρά σας θα λάμπουν από ευτυχία!

Τα παιδικά πάρτι αποτελούν τον τρόπο να γιορτάσετε μαζί με τα παιδιά σας και τους φίλους τους τα γενέθλια ή την ονομαστική τους εορτή. Ένα παιδικό πάρτι αποτελεί τη συζήτηση στην παρέα και στην τάξη για μέρες και καθορίζει την αποδοχή ενός παιδιού στο περιβάλλον του. Για το λόγο αυτό, πρέπει να οργανώσετε στην εντέλεια κάθε λεπτομέρειά του, φροντίζοντας το κάθε τι στη διακόσμηση του παιδικού πάρτι, διαλέγοντας τα απαραίτητα είδη πάρτυ και οργανώνοντας δραστηριότητες και παιχνίδια που θα απασχολήσουν τα παιδιά και θα τους χαρίσουν αξέχαστες στιγμές.

παιδικά πάρτι

Ιδέες για μοναδικά πάρτυ

  • Επιλέξτε θέμα: το οποίο και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη διακόσμηση, την τούρτα και τα υπόλοιπα γλυκά που θα προσφέρετε στους καλεσμένους σας. Το θέμα θα καθοριστεί από τα γούστα του παιδιού σας αλλά και από την ηλικία του. Δημιουργήστε με βάση την αγαπημένη του ταινία και τους αγαπημένους του ήρωες, παίξτε με πεταλούδες, κορώνες, πειρατές κλπ και κάντε το θέμα αυτό να κυριαρχήσει σε κάθε πτυχή: από την τούρτα (η οποία θα μπορούσε να είναι και τρισδιάστατη) μέχρι τη διακόσμηση του πάρτι. Άλλωστε, σήμερα αν ψάξετε στα ειδικά καταστήματα διακόσμησης παιδικών πάρτι και είδη πάρτυ μπορείτε να ανακαλύψετε μοναδικές λεπτομέρειες από πιρούνια και πιατάκια μέχρι καλαμάκια και κονφετί.
  • Φτιάξτε χειροποίητες πινιάτες: Αποτελούν μια μοναδική δραστηριότητα- παιχνίδι για τα παιδικά πάρτυ. Οι πινιάτες ξεκίνησαν ως ένα έθιμο στο Μεξικό ή στην Κίνα, αλλά στις μέρες μας έχουν χάσει το θρησκευτικό συμβολισμό και χαρακτήρα τους και αποτελούν αφορμή για αστείρευτο γέλιο. Η πινιάτα για το παιδικό πάρτυ σας μπορεί να είναι αγοραστή (πωλούνται σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων στο εμπόριο) αλλά και χειροποίητη. Πολλές φορές είναι διακοσμημένη με χαρτιά γκοφρέ σε πολλά χρώματα. Κρεμιέται σε ψηλό σημείο και γεμίζεται με καραμέλες, μπιχλιμπίδια, δωράκια και γλυκάκια. Τα παιδιά προσπαθούν να την χτυπήσουν και να την σπάσουν με ένα ειδικό κοντάρι ή ένα ρόπαλο, για να κερδίσουν το περιεχόμενο. Ως «γέμιση» μπορείτε να βάλετε κοκαλάκια και χειροποίητα βραχιολάκια για τα κορίτσια, αυτοκόλλητα και μπαλίτσες για τα αγόρια, καραμέλες και ό,τι άλλο μπορείτε να σκαρφιστείτε.
  • Φτιάξτε μπισκότα βουτύρου: Αν τα παιδιά σας και οι καλεσμένοι σας είναι σε ηλικία που η διαδικασία της μαγειρικής και του ψησίματος είναι ασφαλείς, μπορείτε να το οργανώσετε ως ομαδική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του πάρτυ. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορείτε να τα ετοιμάσετε μόνη σας από πριν (ή έστω με τη βοήθεια μόνο του δικού σας παιδιού, για να μπορείτε να το εποπτεύετε και να μην υπάρξει κίνδυνος). Μια εξαιρετική ιδέα είναι να επιλέξετε αντίστοιχα του θέματος του πάρτυ κουπ πατ, για να δημιουργήσετε μοναδικά μπισκότα πεταλούδες, κορώνες, καραβάκια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μια εξαιρετική ιδέα είναι να τα διακοσμήσετε με χρωματιστή τρούφα, να τα ζωγραφίσετε με σοκολάτα και να τα προσφέρετε στους μικρούς σας καλεσμένους δεμένα σε πουγκάκια ως δωράκια στο τέλος του πάρτυ.
  • Ψήστε cupcakes: Τα αγαπημένα. Κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Μικροί και μεγάλοι τα λατρεύουν. Μια εύκολη συνταγή με πολλές παραλλαγές και διαφορετικές ιδέες για διακόσμηση. Παίξτε με πολλές και διαφορετικές γεύσεις και οι καλεσμένοι σας θα γλείφουν τα δάχτυλά τους. Όπως και με τα μπισκότα, αν οι ηλικίες το επιτρέπουν, μπορείτε να τα ψήσετε κατά τη διάρκεια του πάρτυ.