26
Φεβ

6 κλασικά και διαχρονικά κομμάτια για κάθε σπίτι

Είτε έχετε ένα μοντέρνο σαλόνι είτε ο χώρος σας ανήκει στα κλασικά σαλόνια, είτε έχετε επιλέξει μια πιο βαριά διακόσμηση είτε προτιμάτε πιο λιτές και απέριττες γραμμές, υπάρχουν κάποια κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από το σαλόνι σας, αν θέλετε να έχετε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, που δεν θα είναι ούτε παραφορτωμένο μα ούτε και λειψό.
Βασικό κομμάτι κάθε σαλονιού αποτελεί το χαλί. Ένα περσικό χαλί ή μια χνουδωτή φλοκάτη μεταμορφώνουν το δωμάτιο σε έναν ζεστό χώρο γεμάτο θαλπωρή, στον οποίο απολαμβάνουμε να καθόμαστε με την οικογένεια και τους φίλους μας. Το χαλί δένει αμέσως τα έπιπλα μεταξύ τους, δίνει χρώμα ακόμα και στο πιο μουντό σαλόνι και μας κάνει να θυμόμαστε, πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα δίπλα στο τζάκι, πως έχει και ο χειμώνας τα καλά του…
Ένα δερμάτινο κομμάτι αποτελεί επίσης μια διαχρονική εκδοχή του κλασικού για κάθε σπίτι. Φυσικά, ο δερμάτινος καναπές είναι η προφανής επιλογή, όμως αν σας φαίνεται πολύ βαρύς και προτιμάτε κάτι πιο μοντέρνο, μπορείτε να αγοράσετε μια δερμάτινη πολυθρόνα. Μπορείτε μάλιστα να τοποθετήσετε και ένα ή δύο χρωματιστά μαξιλάρια πάνω της, για να σπάσετε τη μονοχρωμία και να εντυπωσιάσετε με αυτή την εναλλαγή.
Ένα υποτιμημένο έπιπλο που πλέον λίγοι νέοι το επιλέγουν γιατί τους θυμίζει τη γιαγιά τους ή το πατρικό τους σπίτι είναι ο μπουφές. Ωστόσο, αυτό το έπιπλο μπορεί να ταιριάξει πολύ ωραία ακόμα και στα πιο μοντέρνα σαλόνια. Οι μπουφέδες χρησιμοποιούνταν παλαιότερα αποκλειστικά ως χώροι αποθήκευσης του καλού σερβίτσιου και τοποθετούνταν σε κάποια γωνιά της τραπεζαρίας, όμως πλέον μπορούν να έχουν πολλές λειτουργίες, να χρησιμεύσουν ως έπιπλο εισόδου ή ως ένας τρόπος να οριοθετηθεί ο χώρος χωρίς να χρειάζεται κάποια μεγάλη βιβλιοθήκη.
Ένας εντυπωσιακό καθρέφτης λειτουργεί στο σαλόνι ως ένα σημείο στο οποίο εστιάζει κανείς και γύρω από το οποίο αναπτύσσεται η διακόσμηση. Όσο βαρύς και επιβλητικός και αν είναι, δίνει πάντα την εντύπωση του μεγαλύτερου χώρου και προσφέρει αυτή την ξεχωριστή νότα, όπου και αν τοποθετηθεί. Καλό είναι απλώς να φροντίσετε να ταιριάζει το στυλ του με το υπόλοιπο σύνολο και να τον βάλετε σε σημείο που να φαίνεται, όπως του αρμόζει.
Οι έθνικ πινελιές αποτελούν μια σχετικά καινούρια τάση στην εσωτερική διακόσμηση, έχουν αγαπηθεί όμως από πολλούς, γιατί προσδίδουν το κάτι διαφορετικό. Στην αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλά διακοσμητικά, αλλά βέβαια ακόμα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα θα δώσει ένα κομμάτι που φέρατε εσείς οι ίδιοι από κάποιο εξωτικό ταξίδι που ίσως έχετε κάνει.
Τέλος, οι απλές μαύρες κορνίζες ταιριάζουν τόσο στα μοντέρνα όσο και στα κλασικά σαλόνια και είναι η ιδανική λύση για να περιβάλλουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες και αφηρημένα έργα τέχνης, ενώ αναδεικνύουν επίσης πολύ Καναπές sofa.grόμορφα και τις έγχρωμες φωτογραφίες, αφού δεν τις επισκιάζουν, όπως κάνουν για παράδειγμα οι περίτεχνες ή χρωματιστές κορνίζες.
Με αυτά τα κομμάτια το σαλόνι σας θα αποκτήσει τη δυναμική και τη ζεστασιά που πάντα ονειρεύεται κανείς, όταν μπαίνει στο καινούριο του σπίτι. Το πλεονέκτημά τους είναι πως αποτελούν εύκολες επιλογές και με λίγο ψάξιμο και πολλή όρεξη μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά κομμάτια σε πολύ προσιτές τιμές.

ΠΗΓΗ:sofa.gr