6 ιδέες διακόσμησης εισόδου

Η διακόσμηση της εισόδου του σπιτιού αποτελεί ένα κομβικό σημείο αφού είναι η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει ο επισκέπτης από το χώρο μας. Αλλά και εμείς, όταν γυρνάμε σπίτι μετά από πολλές ώρες στη δουλειά θέλουμε αυτό που αντικρίζουμε μόλις ανοίγουμε την πόρτα να είναι όμορφο και να αντικατοπτρίζει το προσωπικό μας στυλ. Η πιο κλασική και διαχρονική ιδέα για τη διακόσμηση της εισόδου είναι φυσικά το πορτ μαντώ. Tο οποίο είναι ένα λειτουργικό και διακοσμητικό έπιπλο ταυτόχρονα. Από τη μία, είναι ένα ξεχωριστό διακοσμητικό στοιχείο που δίνει χαρακτήρα στο χώρο. Από την άλλη είναι ένας αποθηκευτικός χώρος. Πως αλλιώς όμως  μπορούμε να διακοσμήσουμε το χωλ μας; Και τι στοιχεία μπορούμε να προσθέσουμε με το πορτ μαντώ;

Καθρέφτης

Ένας καθρέφτης ταιριάζει κυριολεκτικά παντού. Δίπλα στην πόρτα ή στην κρεμάστρα ή πάνω από το πορτ μαντώ. Υπάρχουν πορτ μαντώ με ενσωματωμένο καθρέφτη. Ο καθρέφτης μεγαλώνει οπτικά το χώρο ενώ φυσικά είναι και πολύ χρηστικός. Τι καλύτερο από το να ρίξεις μια ματιά στην εικόνα σου προτού βγεις από το σπίτι;

Konstantaras.net - Πορτ Μαντώ

Κρεμάστρα

Αν είστε λάτρεις του minimal, τότε κινηθείτε απλά και διακριτικά στην είσοδο. Ένας καθρέφτης σε συνδυασμό με μια λιτή κρεμάστρα είναι ιδανικά, για να δώσετε το χαρακτήρα που θέλετε. Αν έχετε περισσότερο χώρο, ένας καλόγερος είναι μια εξαιρετική και βολική εναλλακτική στην κρεμάστρα.

Πίνακες

Ένας άλλος τρόπος να δώσουμε στυλ στο χολ είναι να το γεμίσουμε με πίνακες. Ένας βασικός κανόνας της διακόσμησης λέει ότι τα αντικείμενα σε ομάδες αναδεικνύονται καλύτερα. Οπότε το να γεμίσουμε τον ένα τοίχο της εισόδου με πολλά μικρά πινακάκια είναι ό,τι πιο μοντέρνο μπορούμε να κάνουμε.

Ραφάκια

Πολλά χολ είναι ιδιαίτερα μικρά ή δεν διαχωρίζονται από το σαλόνι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν σε αυτά πολλές παρεμβάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να προτιμήσετε ένα έπιπλο και μια διακόσμηση που δεν παραπέμπει ευθέως σε διακόσμηση εισόδου. Τα επιτοίχια ράφια, για παράδειγμα, είναι ένα έπιπλο που ταιριάζει σε όλα τα δωμάτια και μπορεί πολύ εύκολα να σταθεί στο χολ και να διακοσμηθεί με οτιδήποτε σας αρέσει.

Konstantaras.net - Ράφια Στο Χωλ

Χαλί

Ένα πολύ απλό τρικ, για να οριοθετήσετε το χώρο ανάμεσα στην είσοδο και το κυρίως σαλόνι, είναι ένα χαλί σε έντονα χρώματα και μοτίβα. Προτιμήστε το αν έχετε επιλέξει έπιπλα εισόδου που κινούνται σε λιτές γραμμές, όπως τα ραφάκια ή ένα απλός πάγκος.

Παπουτσοθήκη

Αν έχετε ένα μικρό σπίτι, αντί να βάλετε στην είσοδο ένα σκέτο πορτ μαντώ που έχει αρκετά περιορισμένη χρήση μπορείτε να τοποθετήσετε ένα με παπουτσοθήκη. Έτσι, αφενός θα βάζετε και θα βγάζετε τα παπούτσια πριν φύγετε και πριν μπείτε στο σπίτι. Αυτό αφενός βοηθάει πολύ στο να μείνει το σπίτι καθαρό. Αφετέρου θα έχετε ένα σημείο να τα αποθηκεύσετε, για να μην τα έχετε παρατημένα στην κρεβατοκάμαρα ή το σαλόνι.