5 τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα σαλόνια το 2020

Το 2020 είναι εδώ και οι προβλέψεις για το τι θα μας φέρει η καινούρια δεκαετία έχουν αρχίσει. Μάλιστα, θεωρείται ότι η τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα έχει πολλά να προσφέρει στο αισθητικό κομμάτι, με άμεσο αντίκτυπο φυσικά και στις τάσεις στη διακόσμηση. Ήδη από την προηγούμενη χρονιά είχαμε δει σημαντικές αλλαγές να συμβαίνουν στα σαλόνια, όπως την περίφημη μετάβαση από το μινιμαλισμό σε πιο μαξιμαλιστικές και boho προσεγγίσεις, όμως το 2020 μας επιφυλάσσει ακόμα περισσότερες εκπλήξεις. Το σαλόνι, το σημαντικότερο δωμάτιο του σπιτιού, βρίσκεται στο επίκεντρο και μας εμπνέει!

Γήινο boho

Το boho είναι ένα από τα πιο αγαπημένα trend των τελευταίων ετών και μας έχει συνηθίσει σε πληθωρικές επιλογές. Όπως είναι τα έντονα μοτίβα και πολύ πράσινο. Το 2020 θα γίνει στα σαλόνια μια στροφή σε ένα πιο γήινο boho στυλ. Το οποίο θα αποτελείτε από έπιπλα και τοίχους σε γήινα χρώματα. Όπως για παράδειγμα το καφέ, το μουσταρδί, το μπεζ και το σάπιο μήλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια ήρεμη ατμόσφαιρα και να τονίσει την επαφή με τη φύση σε πιο ουδέτερους τόνους.

Καμπύλες στα έπιπλα

Οι καμπύλες στα έπιπλα έρχονται ως μια απάντηση στον αυστηρό μινιμαλισμό που ήθελε αδρές γραμμές και γεωμετρικά σχέδια. Από την κουζίνα, η λατρεία για την καμπύλη έρχεται και στο σαλόνι και είναι παντού. Καναπέδες, τραπεζάκια, σκαμπό και καρέκλες, όλα τα έπιπλα του σαλονιού δεν έχουν πια γωνίες και δημιουργούν έντονη την αίσθηση της ρευστότητας.

Konstantaras.net- Καναπές Κίτρινος Με Μαξιλάρια

Διακόσμηση εξωτερικού χώρου

Το καλοκαίρι λατρεύουμε το μπαλκόνι και τον κήπο μας. Έπιπλα μπαμπού, πολλά φυτά, ριχτάρια και γενικά μια αίσθηση χαλάρωσης μας κάνουν να αναπολούμε τα δροσερά βράδια των θερινών μηνών. Γιατί, λοιπόν, να μη κρατήσουμε αυτή την αίσθηση και το χειμώνα; Τα σαλόνια με πολλά φυτά και γλάστρες, ξύλινα έπιπλα, ακόμα και εξωτερικού χώρου, και αξεσουάρ που μας θυμίζουν την ανεμελιά της εξοχής είναι must.

Χρυσές λεπτομέρειες

Στον αντίποδα της απλότητας της φύσης βρίσκεται μια άλλη τάση για το φετινό χειμώνα. Αυτή βγάζει προς τα έξω την πολυτελή πλευρά του σαλονιού μας. Το χρυσό δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να είναι παντού. Ούτε να κάνει πολύ αισθητή την παρουσία του με επιβλητικά κομμάτια. Ένας χρυσός καθρέφτης, μια χρυσή λάμπα ή μερικά χρυσά αξεσουάρ είναι αρκετά για να εντάξετε στο σαλόνι σας αυτή τη λαμπερή και φαντασμαγορική πινελιά.

 

Konstantaras.net- Σαλόνια - Χρυσές Λεπτομέρειες

 

Ταπετσαρία με λουλούδια

Αν σκέφτεστε να βάψετε εσωτερικά το σπίτι σας μέσα στο 2020 πριν αποφασίσετε κάποιο χρώμα για τους τοίχους, ίσως θα πρέπει να λάβετε υπόψη την τάση που θέλει τις ταπετσαρίες να επιστρέφουν δυναμικά. Μάλιστα, οι ταπετσαρίες με floral μοτίβα θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα το 2020. Αφού συνδυάζουν πολλά διαφορετικά στυλ που αγαπά το interior design αυτή την περίοδο. Το vintage με το boho και το γήινο. Αν δεν σας τρελαίνει η ιδέα να βάλετε την ταπετσαρία σε όλο τον τοίχο μπορείτε να την περιορίσετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο του.