4 πολύ καλοί λόγοι να γυμναστείτε το καλοκαίρι με ελλειπτικό (ο 2ος είναι ιδανικός για φέτος)

Η γυμναστική εν μέσω καραντίνας μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και είδαμε επιτέλους πόσα οφέλη έχει για τον οργανισμό μας. Με τα γυμναστήρια να μην αναμένεται να ανοίξουν σύντομα, το πώς θα συνεχίσουμε να γυμναζόμαστε στο επόμενο διάστημα είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Όλοι ψάχνουμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε από τη μία να κάψουμε λίπος και θερμίδες (απαραίτητο αφού μέσα στο σπίτι τσιμπολογάμε συνεχώς) και από την άλλη να γυμνάσουμε και το μυϊκό μας σύστημα, για να έχουμε μια όμορφη σμιλεμένη σιλουέτα στην παραλία. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά όργανα γυμναστικής όσον αφορά στους δύο αυτούς στόχους είναι το ελλειπτικό.

Διαβάστε παρακάτω γιατί είναι τόσο δημοφιλές σύμφωνα με τους ειδικούς της BBCLUB.gr και γιατί το να γυμνάζεστε φέτος με αυτό είναι η καλύτερη απόφαση που μπορείτε να πάρετε.

Είναι κατάλληλο για όλους

ελλειπτικό

Ενώ ο διάδρομος απευθύνεται σε ανθρώπους με καλή φυσική κατάσταση και χωρίς προβλήματα στις αρθρώσεις και κυρίως στα γόνατα, το ελλειπτικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους. Δεν επιβαρύνει καθόλου τα γόνατα και τη μέση, ενώ στα χαμηλά προγράμματα είναι ήπιο, ώστε να μπορεί να το κάνει ακόμα και ο πιο αρχάριος.

Δίνει τη δυνατότητα για αποδοτική άσκηση μέσα στο σπίτι

ελλειπτικο στο σπιτι

Και ποιος δεν ψάχνει αυτή την περίοδο τρόπο εκγύμνασης μέσα στο σπίτι! Ωραίο το περπάτημα και το τρέξιμο έξω, όμως είναι μερικές φορές λίγο τρομακτικό να γυμνάζεσαι δίπλα σε τόσους ακόμα γείτονες που βγήκαν κι εκείνοι για τη βόλτα τους. Αν γυρνάτε τρομοκρατημένοι πίσω, τότε είναι προτιμότερο να κάνετε τις ασκήσεις σας στην ασφάλεια του σπιτιού σας. Με τις θερμοκρασίες, άλλωστε, να ανεβαίνουν πολύ ήδη από το Μάιο, το έξω δεν είναι βολικό παρά μόνο το βράδυ πλέον. Το ελλειπτικό, όμως, μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, δεν πιάνει πολύ χώρο στο σπίτι, δεν ενοχλεί τους από κάτω όπως ο διάδρομος, και -σε αντίθεση με το ποδήλατο- αρκούν ακόμα και 20 λεπτά, για να χάσετε εκατοντάδες θερμίδες. Πόσο πιο ιδανικό για τη δύσκολη φάση που περνάμε όλοι;

Γυμνάζει όλο το σώμα

ελλειπτικο γυμναζει ολο το σωμα

Καλή η καρδιοαναπνευστική άσκηση, για να κάψουμε εκείνο το γλυκό που φάγαμε χτες το βράδυ, όμως κακά τα ψέματα. Δεν αρκεί, για να σμιλεύσουμε το σώμα. Αν θέλουμε τονισμένες γάμπες, γυμνασμένους γλουτούς και καλοσχηματισμένα μπράτσα, χρειάζονται κι άλλες ασκήσεις πέρα από το τρέξιμο και το περπάτημα. Ευτυχώς, το ελλειπτικό συνδυάζει και τα δύο, αφού εκτός από την αύξηση του καρδιακού ρυθμού και άρα την καύση θερμίδων, γυμνάζει αποδοτικά τις γάμπες, τους γλουτούς και τα χέρια χάρη στις κινήσεις που γίνονται σε όλο το σώμα και τη λειτουργία της αντίστασης.

Προσφέρει ποικιλία

Το καλό με το ελλειπτικό είναι ότι πολύ δύσκολα το βαριέται κανείς. Έχει πλήθος προγραμμάτων ανάλογα με τη δυσκολία που επιθυμεί ο χρήστης, την αντίσταση που θέλει να βάλει κλπ. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα για ασκήσεις στο ενδιάμεσο, αφού μπορείτε να το σταματήσετε όποτε θέλετε με ασφάλεια και να κάνετε διάφορες ασκήσεις, όπως κοιλιακούς και ραχιαίους σε ένα στρωματάκι. Έτσι, θα κάψετε ακόμα περισσότερες θερμίδες και δεν θα βαρεθείτε.