Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους θερμοστάτες καλοριφέρ

Επιλέξατε λοιπόν καλοριφέρ. Όλα όμορφα ως εδώ! Τώρα, πρέπει να αποφασίσετε ποιους θερμοστάτες θα επιλέξετε – κάτι το οποίο γεννά διάφορα ερωτήματα, όπως το γιατί δεν κατασκευάζονται τα καλοριφέρ μαζί με θερμοστάτες.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει λόγος που τα καλοριφέρ δεν κατασκευάζονται με ενσωματωμένους θερμοστάτες, και παρακάτω θα δούμε γιατί ώστε να το λάβετε υπόψιν σας πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά.

Γιατί δεν έχουν ήδη θερμοστάτη τα καλοριφέρ;

Η έλλειψη ήδη τοποθετημένου θερμοστάτη από τα σώματα καλοριφέρ όπως αναφέραμε και προηγουμένως γίνεται επί τούτου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε εσείς τους κατάλληλους θερμοστάτες για τα καλοριφέρ γιατί οι σωληνώσεις δεν είναι παντού οι ίδιες ή γιατί έχετε συγκεκριμένο γούστο στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου. 

Γιατί είναι απαραίτητος ένας θερμοστάτης;

Οι θερμοστάτες στο καλοριφέρ ελέγχουν τη θερμοκρασία, και πάντα είναι απαραίτητοι σε ζεύγη. Ο ένας ρυθμίζει το πόσο νερό εισέρχεται στο καλοριφέρ για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία, και ο άλλος φέρνει σε ισορροπία το σύστημα ελέγχοντας το ποσοστό θερμότητας που εκλύει το καλοριφέρ. Ουσιαστικά, είναι σαν μικρές βαλβίδες για το καλοριφέρ σας, οι οποίες είναι χειροκίνητες ή θερμοστατικές. 

καλοριφερ

Τι μέγεθος πρέπει να έχει ο θερμοστάτης;

Όσον αφορά το μέγεθος ενός θερμοστάτη, αυτό που έχει σημασία είναι η αισθητική αλλά και ο τύπος της βαλβίδας. Οι χειροκίνητοι θερμοστάτες συνήθως είναι πιο μικροί. Ωστόσο, σημασία έχει να εφάπτονται σωστά, ανάλογα με τις διαστάσεις του καλοριφέρ.

Είδη θερμοστατών

Αφού έχετε επιλέξει καλοριφέρ, έχετε ελέγξει τις σωληνώσεις, και έχετε αποφασίσει στον τύπο λειτουργίας του θερμοστάτη, πλέον μπορείτε να επιλέξετε και το είδος ανάλογα με την αισθητική σας. Δε θα θέλατε, για παράδειγμα, το vintage καλοριφέρ σας να φέρει έναν πλαστικό θερμοστάτη και να χαλάει όλο το design που προσπαθήσατε να πετύχετε!

Για αυτό, υπάρχουν διάφοροι σχεδιασμοί θερμοστατών, από ποικίλα υλικά και χρώματα. Ακόμα, υπάρχουν οι μοντέρνοι έξυπνοι θερμοστάτες που ανεβάζουν ακόμα περισσότερο το hi-tech ύφος που θέλετε να έχει το σπίτι σας. 

Πλέον καταλαβαίνετε γιατί οι θερμοστατικές βαλβίδες αλλά και οι θερμοστάτες πωλούνται χώρια από τα καλοριφέρ, αλλά και γιατί έχει σημασία να επιλέξετε τα στοιχεία που ταιριάζουν με τις ανάγκες και το στυλ σας. Δώστε προσοχή ακόμα και στις λεπτομέρειες και βγείτε κερδισμένοι πετυχαίνοντας την απόλυτη ομοιομορφία αλλά και υψηλή λειτουργικότητα στο σπίτι σας.