Χριστούγεννα με COVID: Πώς να τα γιορτάσετε με χαρά & ασφάλεια

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά για όλους μας. Ο φόβος, η κοινωνική απομόνωση, η αβεβαιότητα για το αύριο μας πνίγουν και δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν αναρωτιέται πώς να γιορτάσει αυτή τη γιορτή της χαράς και της αισιοδοξίας μέσα σε τόσους κινδύνους. Το θέμα είναι πως δεν χρειαζόμαστε πολλά, για να δημιουργήσουμε μια εορταστική ατμόσφαιρα και να νιώσουμε τη ζεστασιά των Χριστουγέννων ακόμα και τέτοιες μέρες. Λίγα αγαπημένα πρόσωπα, εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα στολίδια παντού και διάθεση να παρατηρήσουμε την ομορφιά που κρύβεται γύρω μας είναι αρκετά, για να μας θυμίσουν πώς νιώθαμε όταν ήμασταν παιδιά.

Ας δούμε παρακάτω μερικούς ξεχωριστούς τρόπους να γιορτάσουμε αυτά τα παράξενα Χριστούγεννα του 2020 με κέφι και πάνω από όλα με ασφάλεια.

στεφανι χριστουγεννιατικο

Εξωτερικές δραστηριότητες και στολισμός

Στην Ελλάδα, οι μέρες που ο καιρός είναι πραγματικά κρύος και δεν μας επιτρέπει να καθίσουμε λεπτό έξω είναι ευτυχώς λίγες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε φέτος να μεταφερθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο έξω. Το πρώτο βήμα είναι να διακοσμήσετε τον κήπο, το μπαλκόνι και τις πόρτες με χριστουγεννιάτικα στολίδια εξωτερικού χώρου, όπως αδιάβροχα φωτάκια, γιρλάντες και στεφάνια. Το δεύτερο βήμα είναι να καλέσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να περάσετε ξέγνοιαστες στιγμές έξω, όπου η ασφάλεια είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Ένα μπάρμπεκιου, για παράδειγμα, ένα ηλιόλουστο χειμωνιάτικο μεσημέρι (ας ελπίσουμε αυτό να είναι την ημέρα των Χριστουγέννων) είναι μια πολύ καλή ιδέα. Σε ό,τι και αν κάνετε έξω, φροντίστε να δώσετε στους καλεσμένους σας ζεστά ροφήματα, όπως το αγαπημένο ζεστό γλυκό κρασί Glühwein, και όλοι θα δείξουν κατανόηση για τη… δροσούλα.

Τα παιδιά μπορούν να κάνουν διάφορες δραστηριότητες έξω, όπως να στολίσουν τα δέντρα, να παίξουν ομαδικά παιχνίδια χωρίς επαφή (π.χ. μήλα ή πινιάτα) και να ψήσουν marshmallows στη φωτιά!

χριστουγεννιατικο στεφανι διακοσμητικο

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Φυσικά, το γιορτινό τραπέζι δεν μπορεί να λείπει αυτές τις οικογενειακές μέρες, όμως το ζητούμενο είναι πώς θα το διοργανώσετε με ασφάλεια, χωρίς όμως να χάσει την αίγλη του. Μερικές ιδέες, για να το πετύχετε, είναι οι εξής:

  • Αξιοποιήστε το γεγονός ότι έχετε λίγους καλεσμένους. Τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξετε εκείνο το γλυκό που ποτέ δεν προλαβαίνατε, όταν ετοιμάζατε τραπέζι για δέκα άτομα.
  • Μπορείτε, επίσης, να στολίσετε το γιορτινό τραπέζι με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο. Χρησιμοποιήστε υφασμάτινες πετσέτες, τα πιο εντυπωσιακά πιάτα και γεμίστε το κέντρο της τραπεζαρίας με κεριά και άλλα ευμεγέθη διακοσμητικά. Άλλωστε, φέτος, δεν χρειάζεται να κάνετε χώρο, για να χωρέσετε πολλά άτομα.
  • Κρατήστε όσο μπορείτε τις αποστάσεις στο τραπέζι και εξασφαλίστε άφθονο αντισηπτικό για όλους. Όταν τελειώσετε το φαγητό, μοιράστε σε όλους πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες μάσκες και συνεχίστε τη βραδιά σας με ασφάλεια.

Δείτε στο Echo Deco εκατοντάδες ιδέες, για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με υπέροχα χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα κάνουν και τα φετινά Χριστούγεννα γλυκά και γεμάτα θαλπωρή.