Φωτοσωλήνας LED: 5 απίθανες χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές σε μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση. Φωτίζουν το μουντό σκηνικό του χειμώνα, μας φτιάχνουν τη διάθεση και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το γιορτινό στολισμό. Αν έχετε βαρεθεί τα κλασικά φωτάκια, τότε μια πρωτότυπη ιδέα είναι ο φωτοσωλήνας LED.

Πρόκειται για ένα λεπτό και εύκαμπτο σωλήνα, μέσα στον οποίο έχουν τοποθετηθεί φωτάκια LED σε διάφορα χρώματα. Η εμφάνισή του είναι εντελώς ξεχωριστή και πολύ διαφορετική σε σχέση με τα απλά φωτάκια που είναι προσαρμοσμένα πάνω σε ένα καλώδιο. Ένα ακόμα πλεονέκτημά του είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να συνδεθεί στο ρεύμα. Πολλοί φωτοσωλήνες LED λειτουργούν με μπαταρία και αυτό είναι εφικτό, καθώς τα φώτα LED δεν καταναλώνουν πολλή ενέργεια, οπότε μπορούν να λειτουργούν με μπαταρία για πολλές ώρες. Έτσι, μπορείτε να βάλετε τα φωτάκια κυριολεκτικά παντού, χωρίς να σας ενδιαφέρει αν η πρίζα βρίσκεται κοντά.

Ας δούμε παρακάτω μερικές πρωτότυπες ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με φωτοσωλήνα LED.

φωτοσωληνας led

Στο γιορτινό τραπέζι

Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα εντυπωσιακό γιορτινό τραπέζι για τους καλεσμένους μας και φέτος μπορούν να κλέψουν την παράσταση τα λαμπάκια. Τοποθετήστε ένα κηροπήγιο ή ένα μικρό δεντράκι στο κέντρο του τραπεζιού και τυλίξτε γύρω του φωτάκια με μπαταρία σε χρώμα που ταιριάζει στη διακόσμησή σας. Δεν θα χρειαστείτε τίποτα άλλο για το στολισμό του τραπεζιού!

Στο αυτοκίνητο

Όσοι λατρεύουμε τα Χριστούγεννα, θέλουμε να στολίζουμε κυριολεκτικά παντού. Αυτό δεν ήταν εφικτό παλαιότερα με τα λαμπάκια πυρακτώσεως, όμως τώρα είναι. Ένας φωτοσωλήνας LED με μπαταρία μπορεί να μπει για παράδειγμα στο αυτοκίνητο, στο παρμπρίζ ή στο σημείο πίσω από τα πίσω καθίσματα, αρκεί να βεβαιωθείτε ότι δεν εμποδίζει στην ορατότητα.

Στην κουπαστή της σκάλας

Φέτος, αντί για γιρλάντες, μπορείτε να τυλίξετε στην κουπαστή της σκάλας έναν φωτοσωλήνα LED που θα την κάνει να δείχνει εντυπωσιακή και άκρως γιορτινή. Υπάρχουν και φωτοσωλήνες εξωτερικού χώρου, οπότε κάτι αντίστοιχο μπορείτε να κάνετε και με τις σκάλες έξω από το σπίτι.

φωτοσωληνες led

Στο έπιπλο της τηλεόρασης

Πρόκειται για μια διακοσμητική ιδέα που μπορείτε κάλλιστα να την κρατήσετε και μετά το πέρας των Χριστουγέννων. Μπροστά από την τηλεόραση, στερεώστε τον φωτοσωλήνα, για να δημιουργήσετε έναν ζεστό φωτισμό που προσφέρει θαλπωρή στο χώρο.

Στον τοίχο

Κρατήσαμε την πιο φαντασμαγορική ιδέα για το τέλος. Οι περισσότεροι φωτοσωλήνες LED είναι εύκαμπτοι, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τους πλάσετε σε ό,τι σχήμα θέλετε. Έτσι, μπορείτε, για παράδειγμα, να σχηματίσετε με το σωλήνα τη λέξη “Xmas” και ύστερα να την κρεμάσετε σε κάποια περίοπτη θέση στον τοίχο. Μετά τις γιορτές, μετατρέψτε τη στη λέξη “Love” και αποκτήστε ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό τοίχου για όλο το χρόνο.

Βρείτε στο Echo Deco δεκάδες σχέδια και χρώματα σε φωτοσωλήνες LED και αξιοποιήστε τους για μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που θα κλέψει την παράσταση.