29
Ιούλ

Σχεδιάζοντας το ιδανικό καλοκαιρινό πάρτυ

party

Δίχως αμφιβολία, ο πιο κομβικός παράγοντας για τη διοργάνωση ενός αλησμόνητου πάρτυ είναι ο χώρος όπου θα διεξαχθεί. Κατά πόδας ακολουθεί το γεγονός ότι σαν διοργανωτές θα έχετε φροντίσει να υπάρχει αρκετό φαγητό και ποτό για τους καλεσμένους σας.

Η Αθήνα κατακλύζεται από τοποθεσίες, αίθουσες και χώρους, οπότε υπάρχει το συγκριτικό πλεονέκτημα της επιλογής είτε υπαίθριου είτε εσωτερικού χώρου για τη διεξαγωγή του πάρτυ σας. Ορίστε μερικά χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να συρρικνώσετε τις επιλογές ώστε να βρείτε το τέλειο μέρος για το πάρτυ σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να υπολογίσετε πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε για το πάρτυ σας. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές στην Αθήνα που συμβαδίζουν με όλο το φάσμα των προϋπολογισμών.

Αν οι πρόσοδοί σας είναι περιορισμένοι, θα συνειδητοποιήσετε παρ’ όλα αυτά πολύ γρήγορα ότι τα καλύτερα πάρτυ δεν χρειάζεται να στοιχίζουν μία περιουσία. Όπως και να έχει, γνωρίζοντας πόσα χρήματα μπορείτε να δαπανήσετε, θα σας επιτρέψει να εστιάσετε την αναζήτησή σας στις κατάλληλες αίθουσες.

Η επόμενη παράμετρος αφορά τον αριθμό των καλεσμένων στο πάρτυ σας. Προφανώς, είναι απαραίτητο ότι όλοι οι καλεσμένοι σας πρέπει να μπορούν να φιλοξενηθούν στην αίθουσα. Η ενοικίαση μίας πολύ μεγάλης αίθουσας θα ισοδυναμεί με σπατάλη χρημάτων ενώ η εικόνα ενός μισογεμάτου χώρου δεν βοηθά να απογειωθεί το πάρτυ σας.

Για σχετικά μικρές εκδηλώσεις, οι ιδιωτικοί χώροι σε μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια αποτελούν εξαιρετική επιλογή. Όσοι προσανατολίζονται σε μεσαίας κλίμακας πάρτυ, απολαμβάνουν μεγαλύτερο εύρος επιλογών, που εκτείνεται από τις ταράτσες στην κορυφή κτηρίων και τους κήπους ή τα κτήματα. Για τα μεγαλύτερα πάρτυ, υπάρχουν γνωστοί χώροι με τεράστια χωρητικότητα που ανέρχεται μέχρι και τα χίλια άτομα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα πάρτυ διεξάγονται σε περιβάλλοντα που είναι εύκολα προσβάσιμα και κοντά στις δημόσιες συγκοινωνίες. Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο αριθμό διαθέσιμων χώρων στην πρωτεύουσα, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πηγή προβληματισμού για τους ενδιαφερόμενους.

Ακόμη, χρειάζεται να σκεφτείτε το είδος της ατμόσφαιρας που προσπαθείτε να επιτύχετε και τις εντυπώσεις που επιδιώκετε να προκαλέσετε στους καλεσμένους σας. Για να δημιουργήσετε μία πιο προσωπική αίσθηση, ένας ιδιωτικός χώρος σε ένα μπαρ ή κλαμπ μπορεί να είναι τέλειος. Αυτό το περιβάλλον κάνει τους καλεσμένους να χαλαρώσουν ενθαρρύνοντας τους να έρθουν σε επαφή ο ένας με τον άλλο. Αν θέλετε να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας με μία κομψή και γεμάτη στυλ ατμόσφαιρα, τότε οι ταράτσες είναι μία συναρπαστική επιλογή για καλοκαιρινά πάρτυ.

Τέλος, πρέπει να αναλογιστείτε τις επιπρόσθετες δραστηριότητες που επιθυμείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας, ώστε να κρίνετε αν ο χώρος είναι συμβατός με αυτές.

Ίσως επιθυμείτε να φέρετε το δικό σας DJ ή κάποιον άλλο ανιματερ. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε ότι ο χώρος πληροί τις προδιαγραφές για την υλοποίηση των σχεδίων σας.

Για μικρότερης κλίμακας πάρτυ, οι χώροι με κήπο είναι ιδανικοί για ομαδικές δραστηριότητες. Αν υπάρχουν μικρά παιδιά, μπορείτε να νοικιάζετε τραμπολίνο ή φουσκωτά παιχνίδια ώστε να μείνουν απασχολημένα.

Αναμφισβήτητα, η διοργάνωση ενός καλοκαιρινού πάρτυ είναι ένα μεγαλεπήβολο έργο, αλλά η επιλογή του κατάλληλου χώρου σημαίνει ότι βρίσκεστε ήδη στα μέσα του δρόμου για ένα πραγματικά επιτυχημένο πάρτυ.