Ρολόγια τοίχου: 4 ξεχωριστά σχέδια για να ομορφύνετε το σαλόνι σας

Τα ρολόγια τοίχου έχουν ένα πλεονέκτημα που δεν το βρίσκουμε σε άλλα διακοσμητικά. Συνδυάζουν την ομορφιά με τη χρηστικότητα. Αν, λοιπόν, σκέφτεστε να τοποθετήσετε κάτι, για να γεμίσετε τον τοίχο σας και να του δώσετε ένα ξεχωριστό στυλ, τότε ένα ρολόι μπορεί να αποτελέσει την αρχή και να δέσει υπέροχα με τα έπιπλα αλλά και το χρώμα ή την ταπετσαρία που θα λειτουργήσει ως κάδρο. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι υπάρχουν πολλές ιδέες και στυλ σε ρολόγια τοίχου, για να διαλέξετε αυτό που σας αντιπροσωπεύει καλύτερα και δημιουργεί την ατμόσφαιρα που ονειρεύεστε στο σαλόνι σας. Διαβάστε παρακάτω και σίγουρα θα συμφωνήσετε.

vintage ρολογια τοιχου

Vintage ρολόγια

Το vintage έχει κάνει θεαματική επιστροφή στην εσωτερική διακόσμηση και μας φέρνει αέρα από περασμένες δεκαετίες γεμίζοντας το σπίτι μας με νοσταλγική διάθεση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποκτήσετε vintage διακόσμηση, όπως να αλλάξετε τα έπιπλα, να βάλετε floral ταπετσαρία στους τοίχους ή τα αντίστοιχα μοτίβα σε κουρτίνες και άλλα υφάσματα. Ένας, όμως, πολύ οικονομικός και άμεσος τρόπος, για να το πετύχετε, είναι με διάφορα διακοσμητικά. Ta vintage ρολόγια τοίχου μπορεί να είναι μεταλλικά ή ξύλινα, με λατινικούς αριθμούς ή με καλλιγραφικά γράμματα, λιτά και απέριττα όπως συνηθιζόταν παλιά ή με εικόνες που μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, όπως διαφημιστικές επιγραφές, καρτ ποστάλ ή λουλούδια.

Αυτοκόλλητα ρολόγια

Μια πολύ ξεχωριστή επιλογή που πηγαίνει το minimal ένα βήμα παραπέρα και εντυπωσιάζει με τις απλές γραμμές της είναι το αυτοκόλλητο ρολόι τοίχου. Σε αυτό, κολλάτε πάνω στον τοίχο το κομμάτι του αυτοκόλλητου που σας αρέσει, το οποίο είναι φτιαγμένο από βινύλιο, και στη συνέχεια εφαρμόζετε το μηχανισμό και τους δείκτες. Ένας πανεύκολος και πολύ φθηνός τρόπος να δώσετε μια ιδιαίτερη νότα στον τοίχο σας χωρίς να χρειαστεί να βάλετε ούτε ένα μικρό καρφί, για να το στερεώσετε.

ρολοι τοιχου ξυλινο

Pop-art ρολόγια

Είστε λάτρης της μοντέρνας αισθητικής; Σας αρέσουν τα έντονα χρώματα και οι φουτουριστικές γραμμές; Τότε, στο σαλόνι σας θα ταιριάζει εξαιρετικά ένα ρολόι τοίχου pop-art. Με ξεχωριστά σχέδια, σε μοτίβα της σύγχρονης εποχής που κάνουν το ρολόι να μοιάζει με το πιο εξελιγμένο gadget, αυτά τα ρολόγια είναι ιδανικά για τα σπίτια, στα οποία η διακόσμηση παίζει πρωταρχικό ρόλο, ώστε να ξεχωρίσουν και να αναδείξουν τον πρωτοπόρο χαρακτήρα του ιδιοκτήτη τους. Παράλληλα, ταιριάζουν εξαιρετικά και σε άλλα δωμάτια, όπως στο γραφείο, σπάζοντας τη σοβαρότητα με μια πινελιά αισιοδοξίας.

Ξύλινα ρολόγια

Τα ξύλινα ρολόγια τοίχου είναι ουσιαστικά χαμαιλέοντες. Έχουν το εκπληκτικό χαρακτηριστικό ότι ταιριάζουν και προσαρμόζονται σε όποια διακόσμηση και αν ενταχθούν. Αν το σαλόνι σας είναι vintage, τότε το ξύλινο ρολόι θα βρει τη δική του θέση και θα δέσει με τα έπιπλα και τα υφάσματα σε ένα ταξίδι πολλά χρόνια πριν. Το ίδιο αποτέλεσμα θα συμβεί και στη ρετρό διακόσμηση, ενώ στη μοντέρνα διακόσμηση ένα ξύλινο ρολόι θα μοιάζει σαν το στοιχείο εκείνο που φέρνει ζεστασιά και ρομαντισμό στις αυστηρές γραμμές του minimal περιβάλλοντος.

Δείτε τη μεγάλη συλλογή μας από  ρολόγια τοίχου