Πώς να κάνετε πρόταση γάμου στην αγαπημένη σας

Έχετε βρει το άλλο σας μισό; Νιώθετε πως με τη γυναίκα, με την οποία μοιράζεστε την καθημερινότητά σας είστε απόλυτα ερωτευμένοι και αγαπημένοι και μπορείτε να περάσετε έτσι το υπόλοιπο της ζωής σας; Σκέφτεστε σοβαρά να της κάνετε πρόταση γάμου αλλά δεν ξέρετε πώς και αυτό σας αγχώνει; Είναι λογικά συναισθήματα αυτά. Από τη μία ξέρετε πως θα είναι μια υπέροχη στιγμή, από την άλλη όμως σας πιάνει η ανασφάλεια και αμφιβάλλετε για το πώς να τα την προσεγγίσετε και να κυλήσουν όλα όχι απλώς όμορφα αλλά υπέροχα.

Καταρχάς, πρέπει να δώσετε βάση στο δαχτυλίδι. Είναι απαραίτητο το μονόπετρο, με το οποίο θα κάνετε την πρόταση, να αρέσει στην κοπέλα σας και να μην την απογοητεύσει εκείνη τη στιγμή. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το συζητήσετε με την καλύτερή της φίλη, εφόσον βέβαια ξέρετε ότι είναι εχέμυθη και δεν θα αποκαλύψει κάτι πριν της ώρας του. Οι φίλες συνήθως συζητούν τέτοια θέματα μεταξύ τους, οπότε έτσι μπορείτε να έχετε μια σχετική σιγουριά ότι διαλέγετε το σωστό δαχτυλίδι.

Το επόμενο ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι το μέρος όπου θα γίνει η πρόταση. Για αυτό δεν έχουμε να σας δώσουμε πολλές συμβουλές, μιας και η επιλογή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν η καλή σας είναι κοινωνική και ανοιχτή, μπορεί η πρόταση να γίνει με κόσμο, για παράδειγμα σε κάποιο εστιατόριο. Αν είστε πολύ δεμένοι ως ζευγάρι με την παρέα σας, μπορείτε να διοργανώσετε ένα πάρτι έκπληξη, στο οποίο θα βρίσκονται όλοι οι αγαπημένοι σας φίλοι, και σε αυτό να γονατίσετε και μπροστά σε τόσα άτομα να τη ζητήσετε σε γάμο. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι, βέβαια, να κάνετε την πρόταση σε κάποιον ιδιωτικό χώρο, στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο όπου θα διαμένετε κατά τη διάρκεια κάποιου ταξιδιού.

Ωστόσο, μεγάλο ρόλο παίζει και ο χρόνος που θα διαλέξετε. Αν σχετικά κοντά χρονικά τοποθετείται κάποιο σπουδαίο γεγονός, όπως επέτειος ή γενέθλια, μπορείτε να συνδυάσετε την πρόταση με τον εορτασμό αυτού του γεγονότος. Αν όχι, τότε δώστε προσοχή ώστε να επιλέξετε μια ήρεμη μέρα, όπου και οι δύο θα είστε χαλαροί και ευδιάθετοι. Δεν πειράζει να αναβάλλετε για μερικές μέρες το ευχάριστο, αν δείτε ότι η διάθεσή σας δεν είναι τέλεια. Σημασία έχει να βρείτε την κατάλληλη στιγμή που θα τη θυμάστε μετέπειτα για πάντα.

Για το διάστημα που έχετε αγοράσει το δαχτυλίδι, καλό είναι να είστε προσεκτικοί. Οι γυναίκες διαισθάνονται πότε ο σύντροφός τους θα τους κάνει πρόταση γάμου και αν το έχουν καταλάβει μπορεί ακόμα και να ψάξουν τα πράγματά σας. Γι’ αυτό πρέπει να έχετε κρύψει σε κάποιο απρόσιτο σημείο το δαχτυλίδι, για να είναι η έκπληξη απροσδόκητη. Βέβαια, και αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το χαρακτήρα της αγαπημένης σας που τον ξέρετε καλύτερα από όλους. Αν δεν της αρέσουν οι εκπλήξεις, ίσως πρέπει να της δείξετε με κάποια σημάδια ότι κάτι ετοιμάζετε, για να μην της έρθει ξαφνικό, εφόσον δεν της αρέσει κάτι τέτοιο.

Σε κάθε περίπτωση, εσείς γνωρίζετε τι αρέσει και τι όχι στον άνθρωπό σας και πρέπει αυτά τα γούστα και τις προσδοκίες να τα εντάξετε στο σκηνικό.