Πότε είναι απαραίτητα τα ανυψωτικά μηχανήματα σε μια μετακόμιση;

Η μετακόμιση είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία διαρκεί μέρες και περιλαμβάνει πολλές επί μέρους εργασίες. Το αν θα ολοκληρωθεί σωστά εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τους ανθρώπους που θα αναλάβουν αυτό το δύσκολο task. Η μεταφορική εταιρεία πρέπει να έχει εμπειρία σε συγκεκριμένους τύπους μετακομίσεων και να διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Άλλες απαιτήσεις έχει μια μετακόμιση με λίγα, ελαφριά και φθηνά έπιπλα από ένα ισόγειο και άλλες μια μετακόμιση με ογκώδη και πολύτιμα αντικείμενα από έναν ψηλό όροφο.

ζευγάρι μετακομίζει σπίτι

Σε πολλές περιπτώσεις, ο εξοπλισμός της μεταφορικής εταιρείας πρέπει να περιλαμβάνει και ανυψωτικά μηχανήματα για την ασφαλή μεταφορά ορισμένων αντικειμένων. Οι γερανοί αυτοί μπορούν να σηκώσουν και να μεταφέρουν ογκώδη και βαριά αντικείμενα από ιδιαίτερα ψηλό ύψος. Ορισμένες φορές, μάλιστα, είναι απόλυτα αναγκαίοι, για να μπορέσει η μετακόμιση να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Οι περιπτώσεις αυτές, στις οποίες θα πρέπει να απευθυνθείτε οπωσδήποτε σε μεταφορική εταιρεία με ανυψωτικά μηχανήματα, είναι οι ακόλουθες:

  • Δεν υπάρχει ασανσέρ στην πολυκατοικία και η μετακόμιση γίνεται από ψηλό όροφο.
  • Πρέπει να γίνει η μεταφορά ευπαθών και πολύτιμων αντικειμένων, όπως πιάνου και αγαλμάτων, ή εύθραυστων πραγμάτων, όπως υαλοπίνακες. Η μεταφορά πιάνου, για παράδειγμα, είναι επικίνδυνη να γίνεται από τις σκάλες ή το ασανσέρ, αφού αυτό αποτελείται από πολλά επιμέρους στοιχεία, τα οποία πρέπει να κρατηθούν σταθερά.
  • Η οικοσκευή και οι ηλεκτρικές συσκευές ταλαιπωρούνται να μεταφερθούν από το ασανσέρ ή με τις σκάλες, ιδιαίτερα αν πρόκειται για παλιά αντικείμενα, τα οποία έχουν ήδη υποστεί πολλές μετακομίσεις.
  • Το κλιμακοστάσιο στην πολυκατοικία είναι στενό. Αν δεν υπάρχει ασανσέρ αλλά και σε κάποια αντικείμενα που είναι πολύ φαρδιά, είναι απαραίτητο αυτά να ανέβουν από τις σκάλες. Όμως, αν οι σκάλες είναι στενές, η πιθανότητα ζημιάς στα έπιπλα είναι τεράστια, ενώ ενδέχεται να γίνει ζημιά και στην οικοδομή, η οποία θα πρέπει να αντικατασταθεί.
  • Ο χρόνος είναι περιορισμένος και η μετακόμιση πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα. Ένας γερανός είναι προφανώς πολύ πιο γρήγορος σε σχέση με το να ανεβάζουν ένα ένα τα πράγματα μερικοί άνθρωποι από τις σκάλες ή το ασανσέρ.
  • Θέλουμε να περιορίσουμε το κόστος. Μπορεί η χρήση ανυψωτικού μηχανήματος να κοστίζει, όμως η δαπάνη για τη μετακόμιση είναι τελικά μικρότερη, επειδή αυτή ολοκληρώνεται γρηγορότερα και δεν απασχολεί τόσο προσωπικό.άνδρας μετακομίζει σπίτι

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα ανυψωτικά μηχανήματα μπορούν να εγγυηθούν την ασφαλή μεταφορά όλων των αντικειμένων, όσο ογκώδη και βαριά και αν είναι. Ο έμπειρος χειριστής ανυψώνει τα έπιπλα, τα αγάλματα και οποιοδήποτε άλλο πράγμα προς μεταφορά με προσεκτικές κινήσεις. Έτσι, αποφεύγονται σημεία κινδύνου, όπως οι σκάλες και το ασανσέρ, επιβαρύνονται πολλοί λιγότεροι άνθρωποι και τελικά η μετακόμιση γίνεται γρήγορα, οικονομικά, με ασφάλεια και χωρίς καμία ζημιά.