Πως να κάνετε μια επιτυχημένη ανακαίνιση μπάνιου εύκολα και γρήγορα όταν ο χώρος είναι περιορισμένος

Αν είναι μικρό το μπάνιο σας μπορεί να νιώθετε πως η ανακαίνιση μπάνιου δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά στο χώρο. Αντιθέτως, οι απλές στρατηγικές ανακαίνισης, όπως ένα φρέσκο χρώμα, νέο πάτωμα, και ειδικά κατασκευασμένοι πάγκοι, μπορούν να κάνουν το χώρο πιο όμορφο και λειτουργικό χωρίς κόπο. 

 

Με ποιες τεχνικές μπορείτε να πετύχετε μια φανταστική ανακαίνιση μπάνιου που θα αναδείξει τον χώρο και θα τον κάνει πιο πρακτικό; Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα

μονόχρωμο μπάνιο

Μια κοινή πρακτική που ακολουθείται στην ανακαίνιση μικρών χώρων είναι η χρήση ανοιχτών χρωμάτων τόσο για τους τοίχους, τα έπιπλα, αλλά και τον φωτισμό. Είναι προτιμότερο να αποφεύγονται τα σκούρα χρώματα καθώς μικραίνουν το χώρο. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι η μονοχρωμία, σε ανοιχτό γκρι που είναι πολύ δημοφιλές τώρα. Αν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα, μπορείτε να το τολμήσετε, απλώς επιλέξτε τις πιο ανοιχτές τους αποχρώσεις, όπως γαλάζιο ή πολύ ανοιχτό κίτρινο. Για να δώσετε την αίσθηση ενός ευρύχωρου μπάνιου, επιλέξτε λευκά είδη υγιεινής, και πλακάκια, πάτωμα και έπιπλα σε ανοιχτές αποχρώσεις. Επιπλέον, φροντίστε ο φωτισμός να είναι ζωντανός και πλούσιος, ώστε να φωτίζεται ακόμα περισσότερο το μπάνιο με την αντανάκλαση του φωτός πάνω στις ανοιχτόχρωμες λεπτομέρειες.

Δημιουργήστε τη ψευδαίσθηση ύψους

Αφού δεν μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας πιο ψηλό, μπορείτε με μερικές τεχνικές να το κάνετε να φαίνεται ψηλότερο. Για το σοβατεπί στο ταβάνι, επιλέξτε ανοιχτά χρώματα, ίδια κατά προτίμηση με αυτό του ταβανιού, και όχι σκούρα ή αντιθέσεις. Αποφύγετε επίσης να τοποθετήσετε κρεμαστό φωτιστικό καθώς “κονταίνει” το ταβάνι. Αντιθέτως, προτιμήστε απλίκες ή σποτάκια στο ταβάνι που θα δημιουργήσουν ύψος και θα προσθέσουν κομψότητα στο χώρο. Αν χρειάζεστε επιπλέον φωτισμό για την ανακαίνιση του μπάνιου τοποθετήστε απλίκες στους τοίχους ή έντονο φως πάνω από τον καθρέφτη. 

Προτιμήστε γυάλινες λεπτομέρειες

γυάλινες λεπτομέρειες μπάνιου

Αν και μια γυάλινη πόρτα για το ντους ή τη μπανιέρα δεν δημιουργεί πολλή ιδιωτικότητα, κάνει το μπάνιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο. Μια υφασμάτινη κουρτίνα θα “μπουκώσει” το χώρο και θα φαίνεται αυτόματα μικρότερος. Στην ανακαίνιση μπάνιου όπου ο χώρος είναι περιορισμένος, μια καλή πρακτική είναι η αντικατάσταση της μπανιέρας με μια ντουζιέρα που περιστοιχίζεται από γυάλινες πόρτες. Θα κερδίσετε χώρο τόσο αισθητικά αλλά και πρακτικά.

Μην αμελείτε τον σωστό εξαερισμό

νιπτήρας μπάνιου

Ο εξαερισμός σίγουρα δεν έχει να κάνει με την συνολική αισθητική του μπάνιου σας, αλλά είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για να διατηρείται μια ωραία αίσθηση στο χώρο. Είναι πιθανό πως ένα μικρό μπάνιο δεν έχει παράθυρα, ούτε επαρκή εξαερισμό ώστε να μειώνεται η υγρασία που καταστρέφει τα χρώματα, τα έπιπλα, και τα υπόλοιπα αντικείμενα. Στην ανακαίνιση μπάνιου λοιπόν, φροντίστε να εγκαταστήσετε επαρκή εξαερισμό με σύγχρονα συστήματα που θα απομακρύνουν τον ζεστό αέρα και τους υδρατμούς με αποτελεσματικότητα. Προτιμήστε να τοποθετήσετε τους ανεμιστήρες στους τοίχους για να κρατήσετε κομψό το ταβάνι σας.

 

Μάθετε περισσότερα για την ανακαίνιση μπάνιο στο ChromaDecor.gr