Ποιο είναι το κατάλληλο σύρμα για το κάθε κόσμημα

Το σύρμα είναι ένα εξαιρετικό υλικό για χειροποίητα κοσμήματα, επειδή είναι πολύ εύχρηστο. Με το κατάλληλο σύρμα μπορείτε να φτιάξετε από τα πιο απλά μέχρι τα πιο πολύπλοκα σχέδια. Κυριολεκτικά ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει, για να ξεκινήσει να φτιάχνει κοσμήματα από το μηδέν με ελάχιστο κόπο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πενσάκι. Με αυτό θα κόβετε το σύρμα στο σημείο που θέλετε αλλά και θα μπορείτε να το περιστρέφετε ώστε να φτιάχνετε πολύπλοκα σχέδια. Το σύρμα για κοσμήματα βγαίνει σε διάφορα πάχη και από διάφορα υλικά. Το ποιο θα διαλέξετε εξαρτάται αφενός από το είδος του κοσμήματος που θέλετε να φτιάξετε και αφετέρου από την εμπειρία σας.

Ποιο υλικό να χρησιμοποιήσω στο σύρμα για κοσμήματα;

Το υλικό του σύρματος κάνει φυσικά μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα καθώς επηρεάζει την τιμή και την ευκολία χειρισμού κατά την κατασκευή του κοσμήματος. Το σύρμα διατίθεται σε τρία υλικά:

  • Χάλκινο σύρμα:  Το χάλκινο σύρμα είναι το πιο σύνηθες. Αφού είναι οικονομικό και ταυτόχρονα πολύ Kantarzoglou.gr - Σύρμα Για Κοσμήματα - Δαχτυλίδιεντυπωσιακό χάρη στο χρώμα του και τη λάμψη του. Ένα βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι είναι αρκετά μαλακό για αυτό είναι εύκολο στην χρήση. Για αυτό μπορείτε να το λυγίζετε και να το προσαρμόζετε εύκολα σε οποιαδήποτε κατασκευή. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει ο κίνδυνος να κοπεί. Έτσι, προτείνεται σε αρχάριους που δεν είναι ακόμα αρκετά επιδέξιοι με το χειρισμό σύρματος.
  • Ασημένιο σύρμα: Το ασημένιο σύρμα περιέχει ασήμι σε ποσοστό λίγο πάνω από 90%, μιας και το ασήμι δεν είναι αρκετά σκληρό και ανθεκτικό, οπότε απαιτείται να αναμειχθεί και με άλλα μέταλλα, για να είναι αρκετά σταθερό για χειροποίητες κατασκευές. Είναι πιο ακριβό από το χαλκό, αφού είναι πολύτιμο μέταλλο, όμως έχει το πρόβλημα ότι μαυρίζει γρήγορα λόγω οξείδωσης.
  • Χρυσό σύρμα: 100% χρυσό σύρμα για κοσμήματα δεν υπάρχει, επειδή ο χρυσός είναι ακόμα πιο μαλακός από το ασήμι και φυσικά πολύ ακριβός. Αυτό που γίνεται είναι ότι το χάλκινο σύρμα επιχρυσώνεται με την εφαρμογή λεπτών φύλλων χρυσού. Πρόκειται για ένα πολύ προσεγμένο και φίνο αποτέλεσμα, το οποίο είναι ανθεκτικό και δεν μαυρίζει, όμως έχει το πρόβλημα ότι είναι πιο ακριβό από τα άλλα δύο. Γι’ αυτό, καλό είναι πριν το χρησιμοποιήσετε, να είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας.
Τι πάχος πρέπει να έχει το σύρμα;

Το σύρμα για κοσμήματα βγαίνει σε διάφορα πάχη, κάτι που σχετίζεται με την ανθεκτικότητα αλλά κυρίως τη χρήση τους:

  • Μέχρι 0,5 χιλιοστά: Πρόκειται για πολύ λεπτό σύρμα, το οποίο δεν συνιστάται για βαριές χάντρες. Είναι ιδανικό, όμως, για χάντρες με μικρή τρύπα.Kantarzoglou.gr - Σύρματα Για Κοσμήματα Πάχος
  • 0,6-0,7 χιλιοστά: Το πάχος αυτό είναι το κατεξοχήν εύχρηστο, για να περάσετε χάντρες, αφού χωράει σχεδόν σε όλες τις τρύπες, αλλά είναι αρκετά στιβαρό.
  • 0,8-0,9 χιλιοστά: Σε αυτό το πάχος το σύρμα χρησιμοποιείται για εξαρτήματα του κοσμήματος που πρέπει να είναι πολύ σταθερά, όπως το κούμπωμα ή το άγκιστρο στα σκουλαρίκια.
  • Πάνω από ένα χιλιοστό: Είναι ένα χοντρό σύρμα, το οποίο είναι κατάλληλο για κατασκευές του κυρίως σώματος του κοσμήματος. Μπορείτε, για παράδειγμα, με αυτό να φτιάξετε δαχτυλίδια και να στερεώσετε πάνω τους ακόμα και βαριές πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες.

Με τα κατάλληλα υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά δικά σας κοσμήματα και αν δεν γνωρίζετε δεν υπάρχει πρόβλημα αφού πλέον μπορούμε όλοι να μάθουμε πως μέσω των video που υπάρχουν στο ίντερνετ.