Πινιάτα: η καλύτερη εναλλακτική για παιδικά πάρτυ

Η πιο διαδεδομένη λύση διασκέδασης των μικρών καλεσμένων στα παιδικά πάρτυ είναι κάποιος κλόουν, ανιματέρ ή ταχυδακτυλουργός που τους κρατάει απασχολημένους με δημιουργικό τρόπο για κάποιες ώρες. Πλέον, σχεδόν σε όλα τα παιδικά πάρτυ υπάρχει κάποιος ανιματέρ, ο οποίος μπορεί πράγματι να εγγυηθεί την επιτυχία του πάρτυ και να κάνει τα παιδιά να χαρούν, να παίξουν και να απασχοληθούν χωρίς γκρίνιες και τσακωμούς μεταξύ τους. Όμως, εδώ και κάποια χρόνια έχει έρθει μια καινούρια, φρέσκια ιδέα που μπορεί να συναρπάσει τους καλεσμένους σας και να κάνει τους πάντες να μιλούν για αυτό το διαφορετικό που είχε το παιδικό πάρτυ του παιδιού σας. Να γιατί η πινιάτα είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για το πάρτυ του γιου ή της κόρης σας και μπορεί από μόνη της να αποτελέσει την τέλεια λύση διασκέδασης.

πινιατα για παιδικά πάρτυ

Τι είναι η πινιάτα;

Η πινιάτα έρχεται από την Αμερική και σίγουρα όλοι μας έχουμε δει αυτό το παιχνίδι σε κάποια αμερικάνικη ταινία. Είναι ένα παιχνίδι σε διάφορα σχέδια που κρεμιέται σε κάποιο ψηλό, σταθερό σημείο. Μέσα είναι παραγεμισμένο με διάφορα καλούδια, όπως καραμέλες, σοκολατάκια και μικρά παιχνιδάκια. Τα παιδιά συγκεντρώνονται γύρω από το παιχνίδι και ένα ένα παίρνει ένα ρόπαλο και με κλεισμένα τα μάτια με ένα πανί προσπαθεί να χτυπήσει την πινιάτα και να την σπάσει. Όταν κάποιο παιδί το καταφέρει, πέφτουν από μέσα όλα τα παιχνίδια και τα παιδιά τρέχουν και παίρνουν τα δωράκια.

 

Ένα διαφορετικό παιχνίδι για παιδικά πάρτυ

Η πινιάτα είναι πιο ενδιαφέρουσα από τον ανιματέρ γιατί είναι σίγουρα κάτι εντελώς διαφορετικό για την Ελλάδα, που προκαλεί έντονη έκπληξη σε μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, μπορείτε να αγοράσετε κάποια πινιάτα σε όποιο σχέδιο θέλετε, ανάλογα με το θέμα του πάρτυ, ώστε να φτιάξετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Πινιάτα βασίλισσα, πυροσβέστης, ναύτης ή κάποιο καρτούν είναι μόνο μερικές από τις εκατοντάδες ιδέες που μπορείτε να βρείτε και να διαλέξετε μαζί με το παιδί σας ανάλογα με τα γούστα του.

 

Οικονομική λύση

Η πινιάτα είναι ένα οικονομικό παιχνίδι που κοστίζει πολύ λιγότερα χρήματα από τον ανιματέρ ή τον κλόουν. Μάλιστα, αν έχετε χρόνο και πιάνουν τα χέρια σας, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας χειροποίητη πινιάτα, όμως και οι πινιάτες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι σε πολύ προσιτές τιμές. Επιπλέον, επειδή η πινιάτα είναι γεμάτη με δεκάδες παιχνίδια, δεν χρειάζεται να επωμιστείτε και το έξτρα έξοδο του να αγοράσετε δωράκια που θα δώσετε στους μικρούς σας καλεσμένους στο τέλος του πάρτυ. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια δηλαδή.

Ασφάλεια για όλα τα παιδιά

Η πινιάτα είναι ένα απόλυτα ασφαλές παιχνίδι, αφού είναι φτιαγμένο από μαλακά υλικά, ενώ κάθε παιδί όταν έρχεται η σειρά του παίζει μόνο του με το ρόπαλο, πριν ξεκινήσει την προσπάθεια το επόμενο παιδί. Έτσι, δεν υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει κανείς και το μόνο που χρειάζεται είναι ο συντονισμός των προσπαθειών από κάποιον ενήλικα. Όταν τελικά το περιεχόμενο της πινιάτας αποκαλυφθεί, τα γέλια και η χαρά των παιδιών θα είναι το καλύτερο σημείο του πάρτυ.

Δείτε μία μεγάλη ποικιλία από πινιάτες στο www.piniata.gr