Περιποίηση γενειάδας: 6 βήματα για να δείχνει γοητευτική (το δεύτερο δεν το έχετε ξανακούσει!)

Αν στρέψουμε το κεφάλι μας γύρω στον κόσμο, θα δούμε για άλλη μια φορά αυτό που έχουμε πει τόσο συχνά. Η γενειάδα είναι η απόλυτη μόδα της εποχής μας και θα παραμείνει έτσι για καιρό. Σε κάθε ηλικία και κοινωνική τάξη, τα μούσια θεωρούνται αυτή τη στιγμή η απόλυτη γοητεία για έναν άνδρα. Πώς, όμως, μπορεί κανείς να αποκτήσει μια όμορφη γενειάδα; Αυτό δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο ίσως ακούγεται σε όσους δεν γνωρίζουν. Η περιποίηση γενειάδας αποτελείται από πολλά μικρά βήματα, τα οποία πρέπει να τηρούμε ευλαβικά. Αν, λοιπόν, τώρα ξεκινάτε να μυήστε σε αυτό το θαυμαστό κόσμο, διαβάστε παρακάτω, για να αποκτήσετε κι εσείς τα δικά σας υπέροχα γένια.

  1. Σαμπουάν και conditioner

Τα κοινά σαμπουάν δεν αρκούν για τη γενειάδα, καθώς δεν της προσφέρουν τα πολύτιμα συστατικά που χρειάζεται, για να αναπτυχθεί με υγεία. Ένα σαμπουάν ειδικό για γένια, το οποίο θα εφαρμόζετε 3-4 φορές την εβδομάδα, θα καθαρίσει σε βάθος τη γενειάδα από το σμήγμα και τους ρυπογόνους παράγοντες, ενώ το conditioner θα θρέψει βαθιά την τρίχα, για να μη δείχνει αδύναμη.

Σαμπουαν για γενια

  1. Μεγαλώστε την πριν την τριμάρετε

Ακόμα και αν θέλετε μια κοντή και περιποιημένη γενειάδα, το πρώτο αναπόφευκτο βήμα είναι να την αφήσετε να μεγαλώσει. Μόνο όταν φτάσει τα 3-4 εκατοστά, θα μπορείτε να την τριμάρετε στο ύψος που θέλετε χωρίς να προκαλέστε αραιώσεις.

  1. Κάποιες φορές απλά δεν θα συμβεί

Τα πυκνά μούσια δεν είναι δυστυχώς για όλους. Αν μεγαλώνοντας τη γενειάδα σας, βλέπετε ότι η τρίχα είναι πολύ λεπτή και υπάρχουν πολλά κενά σημεία, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα διαφορετικό στυλ.

  1. Χτενάκι γενειάδας

Η περιποίηση γενειάδας περιλαμβάνει και το χτένισμα με ένα ειδικό χτενάκι, το οποίο ξεμπλέκει τις τρίχες και τις κάνει να δείχνουν πιο πυκνές. Ένα χτενάκι είναι απαραίτητο και όταν θέλετε να απλώσετε καλά σε όλη τη γενειάδα κάποιο προϊόν περιποίησης.

χτενακι γενειαδας

  1. Balm ή λάδι για γένια

Το conditioner ξεβγάζεται αναγκαστικά μετά από μερικά λεπτά, οπότε χρειάζεστε και κάποιο άλλο προϊόν, αν το δέρμα κάτω από τα γένια είναι ξηρό ή οι τρίχες δείχνουν θαμπές και κουρασμένες. Για τα λιπαρά δέρματα είναι ιδανικό το balm, ενώ για τα πιο ξηρά το λάδι για γένια. Αυτά τα προϊόντα εισχωρούν βαθιά στην τρίχα και ενυδατώνουν το δέρμα κάτω από αυτή, ώστε να μειώσουν το βασανιστικό αίσθημα φαγούρας.

λαδι γενειαδας

  1. Κερί για styling

Εκτός αν έχετε τελείως ίσιες τρίχες, το πιθανότερο είναι πως μετά το πλύσιμο η γενειάδα, ακόμα και αν την έχετε τριμάρει, θα μοιάζει αρκετά ατημέλητη. Ένα κερί που θα της δώσει σχήμα ολοκληρώνει το look με τον καλύτερο τρόπο. Χρησιμοποιήστε ένα κερί, το οποίο εκτός από styling προσφέρει και εντατική αναδόμηση στην τρίχα, ώστε η γενειάδα να είναι περιποιημένη και λαμπερή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

κερι για γενειαδα