Μεταλλικά και ξύλινα κουτιά: 4 τρόποι να δημιουργήσετε ρετρό διακόσμηση

Το ρετρό είναι από τις πιο hot τάσεις της μόδας αυτή τη στιγμή και όχι άδικα. Συνδυάζει το vintage και τη γλυκιά του νοσταλγία σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια, αλλά μας φέρνει εικόνες και από τους πιο μοντέρνους χώρους του σήμερα. Το ρετρό είναι ένα ολόκληρο ρεύμα, το οποίο συνίσταται σε διάφορες διακοσμητικές παρεμβάσεις, όπως τα έπιπλα, το δάπεδο και τα χρώματα στους τοίχους. Αν κάτι τέτοιο δεν μπορείτε να το κάνετε, αλλά θέλετε παρ’ όλ’ αυτά να έχετε ρετρό ατμόσφαιρα στο σπίτι σας, μπορείτε να το πετύχετε με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία που θα τα βρείτε σε προσιτές τιμές. Τα πιο κλασικά από αυτά είναι τα μεταλλικά και ξύλινα κουτιά διακόσμησης, τα οποία αλλάζουν αμέσως την εικόνα του δωματίου και μας θυμίζουν παλαιότερες εποχές που αναπολούμε με αγάπη.

Πώς, όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα κουτιά, για να αποκομίσετε αυτό το αποτέλεσμα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο;

ξυλινο κουτι με τριανταφυλλα

Ξύλινο κουτί με τριαντάφυλλα

Ίσως το πιο αυθεντικό vintage μοτίβο είναι το floral και από όλα τα λουλούδια τα τριαντάφυλλα έχουν φυσικά την τιμητική τους σε αυτό το ταξίδι στο παρελθόν. Ένα ξύλινο κουτί με ζωγραφισμένα τριαντάφυλλα είναι η ιδανική προσθήκη σε ένα κλασικό σαλόνι, πάνω στο τραπεζάκι ή στο μπουφέ. Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στην κρεβατοκάμαρα πάνω στο μπουντουάρ, ως μια πρωτότυπη και διαφορετική κοσμηματοθήκη.

δερματινο κουτι

Δερμάτινο κουτί

Ένα ξύλινο κουτί επενδυμένο με δέρμα ή δερματίνη μπορεί να δώσει έναν διαφορετικό αέρα στο γραφείο σας. Είναι ιδανικό για ένα πιο αυστηρό αλλά και αυθεντικό στυλ και μπορεί να χρησιμεύσει, για να αποθηκεύετε διάφορα μικροπράγματα ή πούρα. Την ίδια λειτουργία, πάντως, αλλά σε λιγότερο αυστηρούς τόνους μπορεί να έχει και ένα απλό ξύλινο κουτί σε φυσική απόχρωση χωρίς δερμάτινη επένδυση.

ρετρο μεταλλικο κουτι

Ρετρό μεταλλικό κουτί

Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να κάνετε την κουζίνα σας να δείχνει ρετρό από το να προσθέσετε στη διακόσμησή της μεταλλικά κουτιά. Συνήθως, τα κουτιά αυτά έχουν παραστάσεις από παλιές διαφημίσεις, μοτίβα με λουλούδια και διάφορες φράσεις, όμως μπορούν να είναι και μονόχρωμα σε κάποιο έντονο χρώμα. Μπορείτε σε αυτά να αποθηκεύσετε τον καφέ, τη ζάχαρη, τα μακαρόνια και τα μπισκότα, ώστε να ομορφύνετε και να βάλετε σε τάξη την κουζίνα σας στο πιο ρετρό ύφος.

καλαθι αποθηκευσης

Καλάθι αποθήκευσης

Αν τα συμπαγή ξύλινα κουτιά δεν ταιριάζουν στο γούστο σας, γιατί σας φαίνονται αυστηρά και βαριά, τότε μπορείτε να εντάξετε το ξύλο στα διακοσμητικά στοιχεία του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαρας με ένα καλάθι αποθήκευσης από μπαμπού, το οποίο παραμένει στο μεταίχμιο μεταξύ ρετρό και μοντέρνου. Σε αυτό μπορείτε να βάλετε εφημερίδες, περιοδικά και άλλα μικροαντικείμενα, τα οποία είναι προτιμότερο να βρίσκονται αποθηκευμένα σε έναν χώρο παρά να χαλούν την οπτική εικόνα του δωματίου με την ακαταστασία.