Κούνιες κήπου: 5 στιλάτες ιδέες για παραμυθένιους κήπους

Η άνοιξη έχει κάνει δειλά τις πρώτες της εμφανίσεις και ήδη σκεφτόμαστε το καλοκαίρι που θα έρθει και πόσο χρόνο θα περνάμε ανέμελα στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Υπάρχουν πολλά έπιπλα για τον κήπο και τη βεράντα, όμως κανένα δεν είναι τόσο χαλαρωτικό και τόσο ονειρικό όσο οι κούνιες κήπου. Δίνουν έναν ρομαντικό χαρακτήρα και ομορφαίνουν με την παρουσία τους και μόνο όλο το χώρο. Φυσικά, όπως όλα τα έπιπλα έτσι και οι κούνιες βγαίνουν σε πολλά σχέδια ανάλογα με το στυλ που θέλετε να δώσετε στον κήπο σας. Διαβάστε τις παρακάτω ιδέες για κούνιες κήπου και αρχίστε από τώρα να ονειρεύεστε τις στιγμές ενός υπέροχου καλοκαιριού!

Κούνια-κρεβάτι

Η κούνια-κρεβάτι είναι το απόλυτο κομμάτι για μεγάλους κήπους που υποδέχονται πολλούς καλεσμένους. Με τρεις ή τέσσερις θέσεις, χρησιμεύει τόσο ως κουνιστή πολυθρόνα όσο και ως κρεβάτι απλώς ρίχνοντας την πλάτη των καθισμάτων. Κατάλληλη για τις μεσημεριανές σιέστες αλλά και για τις βραδινές συναντήσεις με φίλους, η κούνια αυτή είναι όχι μόνο βολική αλλά και ξεχωριστή, μετατρέποντας τον κήπο σας σε μια πραγματική όαση μέσα στην πόλη.

μεταλλικη κουνια

Μεταλλική κούνια

Πιο μικρή, οικονομική και εύκολα μετακινήσιμη είναι μια μεταλλική κούνια κήπου δύο θέσεων που θυμίζει κάτι από τα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων. Με τις σκαλιστές της λεπτομέρειες δίνει μια vintage αισθητική στον κήπο που δεν περνάει απαρατήρητη. Μάλιστα, με την προσθήκη μαξιλαριών μπορεί να γίνει πολύ αναπαυτική για ρομαντικές στιγμές στον κήπο μόνο για δύο.

κρεμαστο καθισμα κουνιας

Κρεμαστό κάθισμα

Ψάχνετε κάτι πολύ στιλάτο και αναπαυτικό, το οποίο συνάμα να μην είναι πολύ ακριβό; Τότε, το κρεμαστό αυτό κάθισμα είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Θυμίζει τις κλασικές αιώρες, όμως βολεύει περισσότερο, γιατί μπορείτε σε αυτό να καθίσετε αλλά και να χαλαρώσετε. Φυσικά, βγαίνει και σε μεγαλύτερες εκδοχές ως πολυθρόνα δύο θέσεων ή ακόμα και καναπές για τρία άτομα.

κουνιστη πολυθρονα

Κουνιστή πολυθρόνα

Αν η ιδέα του να κρέμεται η πολυθρόνα σας από ένα σημείο ψηλά δεν σας φαίνεται και τόσο πρακτική ή αν δεν έχετε κάποιο σημείο να την κρεμάσετε, τότε μπορείτε να βάλετε σε μια γωνιά του κήπου σας μια κουνιστή πολυθρόνα. Αυτή σας δίνει την ευελιξία ότι μπορείτε να την τοποθετήσετε παντού και ότι προσφέρει ένα απαλό λίκνισμα, το οποίο είναι σίγουρα ό,τι πρέπει για νωχελικά απογεύματα στη δροσιά.

αιωρα

Αιώρα

Τελευταία αφήσαμε την πιο κλασική ιδέα που συναρπάζει όλους τους λάτρεις του μεσημεριανού ύπνου κάτω από τη σκιά των δέντρων. Αν είστε από τους τυχερούς και έχετε δύο δέντρα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, μπορείτε να κρεμάστε μια αιώρα και να ξαπλώσετε όντας σε απόλυτη επαφή με τη φύση. Αν κάτι τέτοιο δεν γίνεται, τότε υπάρχουν και αιώρες, οι οποίες κρέμονται από ειδικά στηρίγματα που προσαρμόζονται στο έδαφος.

Δείτε  περισσότερες ιδέες για κούνιες κήπου