Καθαρισμός χαλιών στο σπίτι: Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ από χυμό

Οι λεκέδες από διάφορους χυμούς είναι ένα κοινό πρόβλημα στα χαλιά, ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι. Ευτυχώς, ο καθαρισμός χαλιών στο σπίτι είναι εφικτός και μπορεί να απομακρύνει τον λεκέ εύκολα και γρήγορα.

Ας δούμε παρακάτω πώς ακριβώς μπορείτε να καθαρίσετε μόνοι σας το σημείο αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Το πρώτο βασικό πράγμα που θα πρέπει να θυμάστε είναι να ενεργήσετε αμέσως, ώστε να αφαιρέσετε τον λεκέ. Ακόμα και πολλοί δύσκολοι λεκέδες, όπως από χυμό ντομάτας ή βατόμουρου, μπορούν να φύγουν εντελώς, αρκεί να μην τους αφήσετε να μουλιάσουν και να απορροφηθούν βαθιά από τις ίνες του χαλιού.

Διαδικασία καθαρισμού
  1. Ξεκινήστε τρίβοντας το σημείο με ένα καθαρό πανί, για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό. Η κίνηση θα πρέπει να είναι από τα εξωτερικά άκρα του λεκέ προς το κέντρο, και όχι το αντίστροφο, έτσι ώστε να μην τον επεκτείνετε περισσότερο.
  2. Βρέξτε ένα άλλο, καθαρό πανί με κάποιο από τα ακόλουθα καθαριστικά διαλύματα, τα οποία είναι όλα ασφαλή για όλους τους τύπους χαλιών:
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ήπιο απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι με 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι και 1 λίτρο κρύο νερό
  • biotapitokatharistiria.gr - Καθαρισμος Χαλιού Με Σόδα1/4 κουταλιάς της σούπας μαγειρική σόδα και 2 φλιτζάνια κρύο νερό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μη λευκαντικό απορρυπαντικό με 1 λίτρο κρύο νερό
  1. Απλώστε το πανί πάνω στο λεκέ και πιέστε το με το κάτω μέρος ενός κουταλιού, δουλεύοντας από έξω προς τα μέσα. Αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να εισχωρήσετε το διάλυμα στον λεκέ χωρίς να καταστρέψετε τις ίνες του χαλιού.
  2. Επαναλάβετε μέχρι ο λεκές να εξαφανιστεί τελείως.
  3. Ψεκάστε με ένα σπρέι καθαρό νερό στο σημείο.
  4. Πιέστε ένα καθαρό πανί στο βρεγμένο κομμάτι του χαλιού, ώστε να αφαιρεθεί όλη η υγρασία.
  5. Καλύψτε το σημείο με ένα στεγνό πανί και αφήστε πάνω του ένα βαρύ βιβλίο. Αυτό πρέπει να μείνει εκεί για αρκετές ώρες, ώστε να απορροφήσει τυχόν υγρασία που έχει μείνει.
  6. Αφαιρέστε το βαρύ αντικείμενο και αφήστε την περιοχή να στεγνώσει με άφθονο αέρα.
  7. Περάστε το χαλί με ηλεκτρική σκούπα, για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα καθαριστικού.
Μερικά ακόμα tips
  • Εάν θέλετε να αφαιρέσετε χυμό ντομάτας από το χαλί, απλώστε φρέσκο ​​χυμό λεμονιού στον ​​λεκέ. Θα βοηθήσει το χαλί να επιστρέψει στο κανονικό του χρώμα.
  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε δροσερό ή κρύο νερό. Το ζεστό νερό επιταχύνει τη διαδικασία απορρόφησης, με αποτέλεσμα ο λεκές να αφαιρείται δύσκολα μετά.
  • Μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων, καθώς ενδέχεται να προκαλέσει ζημιά στις ίνες του χαλιού σας.
  • Μην χρησιμοποιείτε λευκαντικό ή αμμωνία σε μάλλινα χαλιά, καθώς θα καταστρέψει τις ίνες τους.

biotapitokatharistiria.gr - Καθαρισμος Χαλιού

Αν ο λεκές επιμένει ή το χαλί είναι παλιό, μεταξωτό και χειροποίητο, καλό είναι να επικοινωνήσετε με ταπητοκαθαριστήριο για καθαρισμό του χαλιού στο σπίτι. Έτσι, θα είστε σίγουροι ότι ο λεκές θα αφαιρεθεί εντελώς και με απόλυτη ασφάλεια για το αγαπημένο σας χαλί.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ταπητοκαθαριστήριο Biotapitokatharistiria.