Ιδέες για παιδικά πάρτυ χωρίς ανιματέρ

Ο ανιματέρ θεωρείται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο απαραίτητος στα παιδικά πάρτυ. Κλόουν, μάγοι και διασκεδαστές αναλαμβάνουν να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά, οργανώνοντας ξεχωριστά είδη πάρτυ ανάλογα με την ηλικία και το φύλο των καλεσμένων σας. Θεματικά πάρτυ, πάρτυ με ομαδικά παιχνίδια και σπορ ή πάρτυ με κουκλοθέατρο και ζαχαροπλαστική έχουν την τιμητική τους και οι γονείς μπορούν να είναι πιο ξέγνοιαστοι. Το κόστος, όμως, ενός παιδικού πάρτυ είναι μεγάλο και όταν σε αυτό προστίθεται και η αμοιβή του κλόουν, τα συνολικά έξοδα μπορεί να γίνουν δυσβάσταχτα για τους περισσότερους γονείς. Έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται αν έχει νόημα να συνεργαστούν με κάποιον ανιματέρ ή αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός παιδικού πάρτυ μόνοι τους.

Πινιάτα για παιδικά πάρτυ

Η απάντηση εξαρτάται από εσάς και πόση ενέργεια, χρόνο και κόπο θέλετε να αφιερώσετε στο πάρτυ του παιδιού σας. Ο ανιματέρ είναι ένας κατάλληλα εκπαιδευμένος επαγγελματίας, συνήθως παιδαγωγός, που διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα με δημιουργικό τρόπο, ώστε αυτά να περάσουν όμορφα χωρίς να βαρεθούν ή να μαλώσουν. Το να αναλάβετε εσείς τα καθήκοντά του δεν θα είναι εύκολη δουλειά και θα χρειαστεί αρκετή προετοιμασία και ενασχόληση από εσάς. Αν πιστεύετε ότι διαθέτετε την υπομονή και την εφευρετικότητα να κουμαντάρετε τόσα παιδιά όλα μαζί και να μπορέσετε να τα απασχολήσετε με έξυπνο τρόπο, τότε ο ανιματέρ δεν σας χρειάζεται και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την προετοιμασία για να φέρετε αυτό το δύσκολο έργο εις πέρας. Ιδέες για παιδικά πάρτυ χωρίς ανιματέρ υπάρχουν πολλές και καλό θα ήταν να έχετε στο μυαλό σας κάποιες από αυτές για να μη βρεθείτε προ απροόπτου.

 

Ομαδικά παιχνίδια

Σκεφθείτε ποια ομαδικά παιχνίδια θα αρέσουν στους μικρούς σας καλεσμένους και οργανώστε τα στο πάρτυ. Οι μουσικές καρέκλες ή τα ακίνητα στρατιωτάκια είναι η πιο άνετη λύση αν ο χώρος του πάρτυ είναι μικρός, ενώ αν έχετε κήπο ή μεγάλο σαλόνι, μια καλή ιδέα είναι το κρυφτό ή τα μήλα. Για πάρτυ με μεγαλύτερα παιδιά και λίγους καλεσμένους, ενδείκνυνται και τα επιτραπέζια παιχνίδια που θα καλλιεργήσουν ευχάριστα το πνεύμα των παιδιών.

 

Πινιάτα

Εκτός από τα ομαδικά παιχνίδια που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να κρατήσουν πολύ, μια εξαιρετική λύση είναι η πινιάτα που θα εκπλήξει τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα θα τα γεμίσει με δωράκια, που θα έχουν ως αποτέλεσμα δεκάδες παιδικά χαμόγελα. Επιπλέον, η πινιάτα θα δημιουργήσει μία όμορφη διακόσμηση για το πάρτυ και θα συμβάλει στην κορύφωση της αγωνίας, όσο τα παιδιά θα περιμένουν να παίξουν αυτό το παιχνίδι, για το οποίο το μόνο που εσείς έχετε να κάνετε είναι να προσέχετε μη χτυπήσουν τα παιδιά κατά τη διάρκειά του.

 

Μαθήματα ζαχαροπλαστικής

Τέλος, μπορείτε να οργανώσετε μαθήματα ζαχαροπλαστικής με κουπάτ σε όμορφα σχέδια για διάφορα είδη πάρτυ. Αυτή είναι μια ασχολία, στην οποία επιδίδονται και πολλοί ανιματέρ, όμως πρέπει να μπορείτε να κάνετε τα παιδιά να πειθαρχήσουν, διότι διαφορετικά θα προκύψει μία κουζίνα σε απόλυτο χάος. Τα μαθήματα ζαχαροπλαστικής δεν συνίστανται αν η κουζίνα σας είναι μικρή και αν οι καλεσμένοι είναι απείθαρχοι με αποτέλεσμα να γεμίσει όλο το σπίτι με σοκολάτα και αλεύρι.