Διοργάνωση εκδηλώσεων: Πώς θα επιλέξετε εταιρεία Catering

Όση εμπειρία και αν έχετε στη διοργάνωση εκδηλώσεων, όταν πρόκειται για την οργάνωση της δική σας εκδήλωση είναι λογικό το άγχος να χτυπάει κόκκινο. Στις εκδηλώσεις είναι πολλά ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψιν. Αλλά στις δεξιώσεις, οι οποίες είναι μέρος των εκδηλώσεων, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Αφού τα πάντα πρέπει να είναι στην εντέλεια ώστε η μέρα αυτή να μείνει αξέχαστη σε όλους. Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που απασχολεί περισσότερο είναι το θέμα του φαγητού της δεξίωσης. Συγκεκριμένα το με ποια κριτήρια θα επιλεγεί η εταιρεία catering. Διότι δεν απαιτείται το φαγητό να είναι μόνο φρέσκο και νόστιμο αλλά επιπλέον να ταιριάζει με την περίσταση. Οι άνθρωποι που θα προσλάβετε να έχουν την κατάλληλη εμπειρία από διοργάνωση εκδηλώσεων και να μπορούν να προσφέρουν το καλύτερο. Με τα παρακάτω βήματα θα κάνετε τη διαδικασία επιλογής του catering ευκολότερη.

Διαλέξτε πρώτα την αίθουσα δεξιώσεων

Η οργάνωση μιας δεξίωσης χρειάζεται να γίνεται με μια σειρά. Κάθε βήμα να ακολουθεί το προηγούμενο σε μια λογική αλληλουχία. Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσετε το κάθε τι να γίνει στην ώρα του, σωστά με τη λιγότερη δυνατή σπατάλη ενέργειας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει φυσικά να κάνετε είναι να καθορίσετε την ημερομηνία και στη συνέχεια να διαλέξετε την αίθουσα δεξιώσεων. Με βάση αυτό το κριτήριο θα προχωρήσετε και στην επιλογή της εταιρείας catering. Πολλές αίθουσες δεξιώσεων συνεργάζονται με συγκεκριμένες εταιρείες catering. Έτσι ώστε η λίστα θα είναι πιο περιορισμένη και ευκολότερη για να επιλέξετε το καταλληλότερο.

Fenix.gr - Αίθουσα Δεξιώσεων Ηρώ3

Μπουφέ ή σερβιριζόμενο μενού;

Ένα σημαντικό κριτήριο για να διαλέξετε εταιρεία catering είναι το αν το φαγητό σας θα σερβίρεται στα τραπέζια των καλεσμένων ή αν θα υπάρχει μπουφές. Άλλες εταιρείες εξειδικεύονται στην πρώτη περίπτωση και άλλες στην δεύτερη. Για να αποφασίσετε τι από τα δύο είναι το καλύτερο για τη δεξίωση σας, λάβετε υπόψη τον αριθμό των καλεσμένων σας και τον χώρο. Για δεξιώσεις γάμου με λίγους καλεσμένους το σερβιριζόμενο μενού είναι μία καλή επιλογή. Όμως για δεξιώσεις με πολλούς καλεσμένους σε ανοιχτό χώρο το μπουφέ εξασφαλίζει ότι οι καλεσμένοι σας θα εξυπηρετηθούν γρηγορότερα. Ωστόσο αν ο αριθμός τους ξεπερνά τους 300 πρέπει να συνεννοηθείτε με την αίθουσα δεξιώσεων και την εταιρεία catering για τη δυνατότητα παραπάνω μπουφέδων.

Fenix.gr - Διοργάνωση Εκδηλώσεων - Catering Σερβίρισμα

Κόστος και είδος φαγητού

Ένα βήμα, για να αποκλείσετε πολλές εταιρείες catering είναι το να έχετε στο μυαλό σας το budget που θέλετε να δαπανήσετε. Το οποίο σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται εκτός από την αίθουσα δεξιώσεων και από το είδος του φαγητού. Έτσι για την τιμή που έχετε στο μυαλό σας ανά άτομο θα βρείτε συγκεκριμένες εταιρείες catering. Από αυτή τη μικρότερη λίστα θα κληθείτε να επιλέξετε.

Fenix.gr - Διοργάνωση Εκδηλώσεων - Menu Φαγητό

Ρωτήστε πριν επιλέξετε

Πριν διαλέξετε την εταιρεία catering για την διοργάνωση εκδηλώσεων ρωτήστε γνωστούς, φίλους, συγγενείς για να σας προτείνουν εκείνη κάποια που έχουν συνεργαστεί και έχουν μείνει ευχαριστημένοι. Μπορείτε ακόμα να ψάξετε για κριτικές στο ίντερνετ σχετικά με εκείνες που σας έχουν προτείνει. Ακόμα μπορείτε να συνεννοηθείτε με την αίθουσα δεξιώσεων ώστε να σας δοθεί η δυνατότητα να δείτε την εταιρεία catering επί τω έργω. Όπως την οργάνωση του προσωπικού. Πώς έχει διακοσμηθεί το μπουφέ και τα τραπέζια. Και κυρίως αν το φαγητό είναι καλό. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να έχετε μία σαφή άποψη για το τι να περιμένετε.