Διακοσμητικά κουζίνας: 5 ρετρό δίσκοι σερβιρίσματος που θα λατρέψετε

Το ρετρό είναι η νέα μόδα, η τάση επιστροφής στα παλιά με μια νοσταλγία που λατρεύουμε. Το πώς θα καταφέρουμε να δώσουμε μια ρετρό ατμόσφαιρα στο σπίτι μας είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τους διακοσμητές. Το σίγουρο είναι ότι, όπως κάθε διακοσμητικό μοτίβο, έτσι και το ρετρό ξεκινάει από τα μικρά. Από τα διακοσμητικά κουζίνας και σαλονιού, από τα χρώματα στους τοίχους, τα χαλιά στην κρεβατοκάμαρα, τα σερβίτσια και τους πίνακες στην τραπεζαρία. Αν, λοιπόν, θέλετε να πετύχετε κι εσείς αυτή τη νοσταλγική ατμόσφαιρα, δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνετε μεγάλες αλλαγές στο σπίτι σας, αντικαθιστώντας τα έπιπλα ή γκρεμίζοντας ολόκληρους τοίχους. Ξεκινήστε από ανεπαίσθητες αλλά τόσο καθοριστικές λεπτομέρειες.

Οι δίσκοι είναι ένα καλό παράδειγμα. Δεν χρησιμοποιούνται τόσο στα πολύ μοντέρνα σπίτια, αλλά στα πιο κλασικά και vintage σαλόνια είναι μια πινελιά που κάνει τη διαφορά και συνδυάζει υπέροχα το παλιό με το νέο. Με τους παρακάτω ρετρό δίσκους δεν θα βλέπετε την ώρα να έρθει κάποιος καλεσμένος και να τον σερβίρετε.

γυαλινος σκαλιστος δισκος

Γυάλινος σκαλιστός δίσκος

Όπου σκαλιστός δίσκος, μας έρχονται στο μυαλό οι δεκαετίες του ’50 και του ’60, οπότε βρισκόμαστε εκεί ακριβώς που θέλουμε. Αυτός ο λευκός δίσκος με τις vintage λεπτομέρειες γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακός με το γυαλί που μας θυμίζει τα σερβιρίσματα της γιαγιάς μας με τον αχνιστό ελληνικό καφέ και τα χειροποίητα κουλουράκια.

ζωγραφιστος ξυλινος δισκος

Ζωγραφιστός ξύλινος δίσκος

Ένα ακόμα κλασικό υλικό περασμένων δεκαετιών που βλέπαμε συχνά στα καφενεία της παλιάς εποχής είναι το ξύλο. Για να δώσετε μια πιο χαρούμενη και μοντέρνα νότα, προτιμήστε έναν ζωγραφισμένο δίσκο με πεπαλαιωμένα χρώματα σε διάφορα μοτίβα, όπως καραβάκι ή λουλούδια.

χρυσος μεταλλικοσ δισκος

Χρυσός μεταλλικός δίσκος

Ένας μεταλλικός δίσκος και μάλιστα σε χρυσό χρώμα είναι η επιτομή του vintage, μια εντυπωσιακή λεπτομέρεια που θα στολίσει την κουζίνα ή την τραπεζαρία σας. Παλαιότερα, οι δίσκοι αυτοί είχαν καθρέφτη στον πάτο τους και χρησιμοποιούνταν κυρίως διακοσμητικά, όμως αν τσεκάρετε ότι το γυαλί είναι χοντρό και ανθεκτικό, μπορείτε κάλλιστα να τον εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

ξυλινος δισκος με βαση

Ξύλινος δίσκος με βάση

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν δίσκο που γίνεται τραπεζάκι, οπότε είναι το ιδανικό αξεσουάρ για τον κήπο και το μπαλκόνι. Είναι σαν τους παλιούς δίσκους των καφετζήδων, αλλά στο πολύ πιο όμορφο και περιποιημένο, κρατώντας απλώς την αυθεντικότητα εκείνων των χρόνων.

δισκος νικελ με δερμα

Δίσκος νίκελ με δέρμα

Αν το ρετρό σας αρέσει, όταν βρίσκεται στα όρια με το industrial και το ρουστίκ, μπορείτε να κάνετε μια πιο ιδιαίτερη επιλογή με αυτόν το δίσκο από νίκελ που συνδυάζει το δερμάτινο στοιχείο στα χερούλια. Είναι αρκετά βαθύς, ώστε να είναι άνετος στο σερβίρισμα, αλλά φυσικά μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα από τα πιο ξεχωριστά διακοσμητικά κουζίνας ή σαλονιού.

Περισσότερα…