Έπιπλα κουζίνας: πώς μπορείτε να τα μεταμορφώσετε σε ένα σπίτι που μόλις νοικιάσατε

Το πρόβλημα με τα νοικιασμένα σπίτια είναι ότι δεν θέλουμε ή δεν μας επιτρέπεται να επενδύσουμε σε μεγάλες αλλαγές, ώστε να δώσουμε το στίγμα μας. Από την άλλη, πάντα μέσα στο σπίτι μας θέλουμε να αισθανόμαστε όμορφα και να δημιουργούμε μια ατμόσφαιρα που μας ταιριάζει. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να βρούμε τη χρυσή τομή; Σε δωμάτια του σπιτιού, όπως το σαλόνι, η κρεβατοκάμαρα και το γραφείο, κάτι τέτοιο είναι πιο εύκολο, γιατί κάνουμε τη διαφορά με τα έπιπλα και τα λοιπά διακοσμητικά. Στην κουζίνα, όμως, δεν βάζουμε διακοσμητικά, τα δε έπιπλα κουζίνας είναι επιλεγμένα και εγκατεστημένα από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε για να δώσουμε μια πιο προσωπική και φρέσκια νότα στην κουζίνα; Με τους παρακάτω τρόπους δεν θα κάνετε μεγάλες αλλαγές στα έπιπλα, όμως θα καταφέρετε να τους δώσετε έναν εντελώς διαφορετικό αέρα.

Πλάτη της κουζίνας

Οι κουζίνες είναι σχεδόν πάντα επενδεδυμένες με πλακάκια, κάτι που φυσικά δεν μπορούμε να πειράξουμε. Υπάρχει, όμως, ένα σημείο, το οποίο παραμένει κενό σε αρκετές κουζίνες και αυτό είναι το σημείο του τοίχου κάτω από τα πάνω ντουλάπια ή πίσω από το φούρνο, το οποίο μένει κενό. Εκεί μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Η πιο οικονομική λύση είναι απλώς να βάψουμε τον τοίχο με το χρώμα της αρεσκείας μας, αλλά επίσης μπορούμε να βάλουμε μια ταπετσαρία ή μικρά πλακάκια σε στυλ ψηφιδωτού. Έτσι, αμέσως τα ντουλάπια που πλαισιώνουν την πλάτη της κουζίνας θα δείξουν πιο όμορφα, παρόλο που σε αυτά δεν κάνατε καμία αλλαγή.

Δάπεδο

Δεν σας αρέσει το πάτωμα της κουζίνας; Φυσικά, δεν μπορείτε να το ξηλώσετε, όμως μπορείτε να το καλύψετε. Συνήθως, βέβαια, στις κουζίνες επιλέγουμε να μη βάζουμε χαλί, γιατί λερώνει, όμως εδώ ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ένα χαλί σε σκούρα χρώματα, για να μη λεκιάζει εύκολα είναι η ιδανική επιλογή που θα αναδείξει τη συνολική επίπλωση και διακόσμηση της κουζίνας. Αποφύγετε πάντως τη μοκέτα που καθαρίζεται δύσκολα και απορροφά μυρωδιές.

Εάν είστε στην αναζήτηση για να εξοπλίσετε το σπίτι σας με έπιπλα κουζίνας, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το gruppocucine.gr .

Κουρτίνες

Παρόλο που επενδύουμε πολλά χρήματα στις συσκευές και στα έπιπλα κουζίνας, παραμελούμε κάποια άλλα πράγματα, που μοιάζουν αμελητέα αλλά κάνουν μεγάλη διαφορά. Ένα κλασσικό παράδειγμα είναι οι κουρτίνες. Αν το σπίτι που νοικιάσατε δεν έχει κουρτίνες, μπορείτε να προσθέσετε εσείς, για να δώσετε ζεστασιά και θαλπωρή στο χώρο. Καρό, φλοράλ και πουά κουρτίνες είναι πολύ ταιριαστές επιλογές, ενώ βολικά και μοντέρνα είναι και τα στόρια.

Αυτοκόλλητα για τα ντουλάπια

Τα ντουλάπια μπορείτε πάντα να τα βάψετε και αμέσως να αλλάξετε την εικόνα τους χωρίς πολύ κόπο και μεγάλα έξοδα. Αν, όμως, θέλετε μια σαφώς ευκολότερη και θεαματικότερη αλλαγή, σας προτείνουμε να τα ντύσετε εξωτερικά με ειδικά αυτοκόλλητα που κυριολεκτικά θα τα μεταμορφώσουν.

Πόρτες ντουλαπιών

Τέλος, μια λίγο πιο τολμηρή επιλογή, που όμως δεν χρειάζεται ιδιαίτερα μερεμέτια, είναι να βγάλετε τις πόρτες των ντουλαπιών. Τα ανοιχτά ράφια, άλλωστε, ως μια εναλλακτική στα κλασικά ντουλάπια, είναι η τελευταία τάση της μόδας στις μοντέρνες κουζίνες, οπότε γιατί να μην το τολμήσετε; Αν βάψετε και το εσωτερικό των ντουλαπιών σε ένα έντονο χρώμα, θα κάνετε ακόμα μεγαλύτερη και πιο εκκεντρική αλλαγή.