Έπιπλα κουζίνας μοντέρνα: 5 στοιχεία που κάνουν τη διαφορά

Όταν σχεδιάζουμε μια μοντέρνα κουζίνα, τότε αυτό που θέλουμε πάνω από όλα είναι να φτιάξουμε έναν λειτουργικό χώρο που θα ξεχωρίζει για το design του. Τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας είναι η ιδανική ευκαιρία να δημιουργήσουμε το κάτι διαφορετικό, που θα είναι η καρδιά του σπιτιού μας και θα ακολουθεί όλα τα τεχνολογικά και διακοσμητικά trends του σήμερα. Αν, λοιπόν, θέλετε να κάνετε τη διαφορά και να ξεφύγετε από την πεπατημένη, τα 5 παρακάτω στοιχεία θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε την κουζίνα σας με τον καλύτερο τρόπο και να ξεφύγετε από το κλασικό δίπτυχο λευκό και λιτό.

Μοντερνα επιπλα κουζινας

Νησίδα- μπαρ έπιπλο κουζίνας

Σίγουρα, έχετε ακούσει πόσο σημαντική είναι η νησίδα σε μια σύγχρονη κουζίνα, αφού αποτελεί ένα από τα πιο χρηστικά και μοντέρνα έπιπλα κουζίνας που μπορεί να λειτουργήσει ποικιλοτρόπως. Εσείς για να ξεχωρίσετε, μπορείτε όχι μόνο να την κάνετε πάγκο εργασίας με νεροχύτη και ντουλάπια, αλλά και τραπέζι μπαρ με ψηλά σκαμπό γύρω της. Αν αυτά είναι αρκετά αναπαυτικά, τότε θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάλλιστα τη νησίδα και για τραπέζι φαγητού. Πολλές χρήσεις σε μία!

Καμπύλες γραμμές

Έχουμε συνηθίσει τα έπιπλα κουζίνας, μοντέρνα ή κλασικά, να είναι σε ευθείες αυστηρές γραμμές, όμως η αλήθεια είναι ότι τα καμπύλα σχέδια όχι μόνο έχουν κάτι διαφορετικό, αλλά δημιουργούν και μια αίσθηση γαλήνης. Στρογγυλό τραπέζι, στρογγυλές γωνίες στα ράφια και στα ντουλάπια, οβάλ απορροφητήρας και ψυγείο με στρογγυλεμένες άκρες είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σας, για να κάνετε κάτι απολύτως χαρακτηριστικό.

φωτα κουζινας

Ξεχωριστός φωτισμός

Σε μια μοντέρνα κουζίνα, μπορείτε να τολμήσετε με διάφορους φαντεζί τρόπους και ήρθε η ώρα να το κάνετε ξεκινώντας από τις μικρές λεπτομέρειες. Φωτιστικά οροφής σε έντονα χρώματα και εκκεντρικά σχέδια θα τραβήξουν το βλέμμα και θα δώσουν εύκολα και χωρίς πολλά έξοδα έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε όλη την κουζίνα.

Εντοιχισμένοι αποθηκευτικοί χώροι

Το άλφα και το ωμέγα σε μια μοντέρνα κουζίνα είναι να είναι τακτοποιημένη και να μη δίνει την αίσθηση του ακατάστατου με πράγματα πεταμένα δεξιά και αριστερά. Βέβαια, αυτό στην πράξη δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται σε μια κουζίνα, την οποία χρησιμοποιούμε συνεχώς για διάφορες δουλειές. Ο μόνος τρόπος να το πετύχουμε είναι οι πολλοί και εύχρηστοι αποθηκευτικοί χώροι, όπως τα ράφια και τα ντουλάπια. Σας προτείνουμε αυτοί να είναι εντοιχισμένοι, για να είναι η συνολική αίσθηση λιτή και μαζεμένη χωρίς να κουράζει το μάτι.

Ανοξείδωτο ατσάλι

Το απόλυτο υλικό για τις συσκευές της κουζίνας είναι φυσικά το ανοξείδωτο ατσάλι, όμως μια πρωτότυπη επιλογή είναι να το επεκτείνετε και στα έπιπλα. Το τραπέζι, οι καρέκλες και τα φωτιστικά μπορούν να είναι σε αυτό το χρώμα και να δίνουν έτσι έναν industrial αέρα στην κουζίνα σας.