Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε ότι τα χαλιά μας δεν έχουν θέση πια στο σπίτι μας, αφού μας ζεσταίνουν αλλά και συγκεντρώνουν σκόνη και βρομιά. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα που ο καθαρισμός χαλιών είναι απαραίτητος, πριν αυτά αποθηκευτούν και φυλαχθούν σε κάποιο ασφαλές σημείο χωρίς υγρασία. Ίσως σας φαίνεται βουνό η όλη διαδικασία, όμως η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι ευκολότερα από όσο τα φαντάζεστε. Οι παλαιότερες νοικοκυρές το έκαναν πολύ συχνότερα και πάντα έβρισκαν ευφάνταστους τρόπους, για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός χαλιών εύκολα, γρήγορα, αποτελεσματικά και κυρίως χωρίς τη χρήση βαριών χημικών που επιβαρύνουν τον οργανισμό.
Ορισμένα μικρά χαλάκια χωρίς πέλος μπαίνουν στο πλυντήριο και έτσι ξεμπερδεύετε χωρίς κανένα κόπο. Όμως, αν βάλετε στο πλυντήριο κάποιο χαλί που δεν είναι κατάλληλο για αυτό, τότε μπορεί και να το καταστρέψετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τσεκάρετε την ετικέτα και τις οδηγίες που δίνει για το πλύσιμο του χαλιού. Τόσο απλά!
Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να φύγει η περίσσεια σκόνη από το χαλί είναι η ηλεκτρική σκούπα, μιας και το τίναγμα μπορεί να το βλάψει ανεπανόρθωτα. Αν, όμως, κάθε φορά που σκουπίζετε νιώθετε ότι δεν φεύγει όλη η σκόνη, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σκουπίσετε με αυτή το χαλί και από τις δύο φορές.
Ή αλλιώς το καθάρισμα της τεμπέλας! Και δεν το λέμε καθόλου υποτιμητικά, αφού δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει ο καθαρισμός χαλιών να γίνει χωρίς κανένα κόπο, όσο αυτός κοιμάται (κυριολεκτικά). Απλώστε σε όλη την επιφάνεια του χαλιού αρκετή ποσότητα μαγειρικής σόδας και αφήστε τη να δράσει για όλο το βράδυ. Το πρωί, απλώς ρουφήξτε την με την ηλεκτρική σκούπα και θα δείτε αμέσως το χαλί σας πιο λαμπερό και αναζωογονημένο, ενώ θα μυρίζει και πολύ καλύτερα.
Το λευκό ξύδι είναι θαυματουργό στην εξουδετέρωση των λεκέδων και είναι ένα απόλυτα σπιτικό και οικολογικό καθαριστικό. Διαλύστε μια κουταλιά ξύδι σε μια κούπα νερό και βάλτε το μίγμα σε ένα ψεκαστήρι, για να ψεκάσετε τοπικά την επιφάνεια με το λεκέ. Ωστόσο, το μίγμα δεν πρέπει να μουλιάσει πάνω, γιατί μπορεί να αλλοιώσει τα χρώματα του χαλιού.
Μην αφήσετε το χαλί σας να στεγνώσει κάτω από τις ακτίνες του ήλιου που θα το ξεθωριάσουν και μην το κρεμάσετε κάθετα από κάποιο σημείο με την ελπίδα να του φύγουν όλα τα νερά. Τοποθετήστε το οριζόντια σε ένα χώρο με ζέστη για 2-3 μέρες και η υγρασία θα απομακρυνθεί.
Για δύσκολους λεκέδες και πολύ ταλαιπωρημένα χαλιά, σας προτείνουμε να απευθυνθείτε σε κάποιο ταπητοκαθαριστήριο που παρέχει βιολογικό καθαρισμό χαλιών, ο οποίος δε φθείρει το χαλί και δεν αφήνει χημικά κατάλοιπα.
Έχει το παιδί σας σε λίγες μέρες γενέθλια κι εσείς ψάχνετε είδη πάρτυ αλλά και…
Τα sparklers για γάμο σίγουρα προσθέτουν στη συνολική ατμόσφαιρα του γάμου σας. Είναι μια όμορφη…
Αν είστε έτοιμοι να υιοθετήσετε μια γατούλα, τότε πρέπει να βεβαιωθείτε πως έχετε φροντίσει να…
Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν θέλουν να ψωνίσουν έπιπλα για το σπίτι τους πηγαίνουν σχεδόν αυτόματα…
Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν εντυπωσιάζεται με τα πυροτεχνήματα. Τα χρώματα και η λάμψη τους…
Επιλέξατε λοιπόν καλοριφέρ. Όλα όμορφα ως εδώ! Τώρα, πρέπει να αποφασίσετε ποιους θερμοστάτες θα επιλέξετε…