Φανταστικές ιδέες για παιδικά πάρτυ!

Έχει το παιδί σας σε λίγες μέρες γενέθλια κι εσείς ψάχνετε είδη πάρτυ αλλά και τέλειες ιδέες για παιδικά πάρτυ, οι οποίες θα κάνουν τη γιορτή της κόρης ή του γιου σας αξέχαστη; Κάθε γονιός θέλει το καλύτερο για το παιδί του και τα νέα που θα σας ενθουσιάσουν είναι ότι χωρίς πολύ κόπο μπορείτε να πετύχετε αυτό που θέλετε και να δημιουργήσετε ένα παιδικό πάρτυ που θα καταπλήξει μικρούς και μεγάλους.

Επιλέξτε έναν κλόουν

κλοουν

Μία εύκολη ιδέα είναι να προσλάβετε για μερικές ώρες έναν κλόουν ή γενικά κάποιον ανιματέρ, ο οποίος θα κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα. Ο μεγαλύτερος εχθρός ενός παιδικού πάρτυ είναι η πλήξη των καλεσμένων, ιδιαίτερα αν αυτοί είναι πολύ μικρής ηλικίας, διότι η βαρεμάρα φέρνει γκρίνιες και τσακωμούς. Ο κλόουν θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά, θα τους δείξει ενδιαφέροντα πράγματα και θα τα βοηθήσει να συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια, που θα τα φέρουν κοντά με τους φίλους τους. Έτσι, θα μπορέσετε κι εσείς να είστε πιο ήσυχοι και να μπορέσετε να εξυπηρετήσετε τους μεγάλους σας καλεσμένους, όσο τα παιδιά θα περνούν αξέχαστες στιγμές.

Επιλέξτε μία πινιάτα

πινιατα

Αν δεν θέλετε να συνεργαστείτε με κάποιον ανιματέρ ή αν επιπλέον σε αυτόν ψάχνετε κάτι που θα βοηθήσει στην κορύφωση του πάρτυ, μια καταπληκτική ιδέα είναι η πινιάτα. Η πινιάτα είναι ένα μεγάλο μπαλόνι, κατασκευασμένο όμως από σκληρότερο υλικό σε σχέση με τα κανονικά μπαλόνια, το οποίο είναι παραγεμισμένο με διάφορα παιχνίδια και λιχουδιές. Τα παιδιά συγκεντρώνονται γύρω από την πινιάτα, η οποία είναι κρεμασμένη σε ένα σταθερό σημείο, και αφού δέσουν τα μάτια τους για να μη βλέπουν, προσπαθούν να τη χτυπήσουν με ένα ρόπαλο και να τη σπάσουν. Μόλις αυτό γίνει, ξεχύνονται όλα τα παιχνιδάκια στο πάτωμα και όλα τα παιδιά τρέχουν για να μαζέψουν όσο πιο πολλά μπορούν. Έτσι, η πινιάτα εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς. Από τη μία αποτελεί ένα εξαιρετικό παιχνίδι που κρατάει τα παιδιά απασχολημένα και με την αγωνία στα ύψη, ενώ παράλληλα δίνει στα παιδιά διάφορα παιχνιδάκια, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να τους δώσετε επιπλέον στο τέλος τα συνηθισμένα δωράκια των παιδικών πάρτυ. Από την άλλη, συμβάλλει και στη διακόσμηση του παιδικού πάρτυ, αφού καθ´ όλη τη διάρκεια στέκεται σε ένα εμφανές σημείο και, ανάλογα με το σχέδιό της, μπορεί να δημιουργήσει ένα υπέροχο θεματικό παιδικό πάρτυ.

Δείτε και μία εναλλακτική ιδέα

παιχνιδια μαγειρικης

Τα μικρά παιδιά ενθουσιάζονται και με τα παιχνίδια μαγειρικής. Είτε εσείς ως γονιός είτε ο κλόουν μπορεί να δημιουργήσει ομάδες, στις οποίες θα διδαχθούν βασικές γνώσεις μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Φανταστείτε πόσο θα χαρούν οι μικροί σας καλεσμένοι όταν μαζευτούν στην κουζίνα και τους βοηθήσετε να πλάσουν τη ζύμη και να φτιάξουν τα δικά τους κουλουράκια. Μάλιστα, μπορείτε να έχετε προμηθευτεί κουπάτ σε διάφορα μεγέθη και σχέδια, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα φρεσκοψήμενα κουλουράκια με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών. Αν μετά έχετε υπομονή να καθαρίσετε την κουζίνα, αυτή είναι ίσως η καλύτερη και οικονομικότερη ιδέα για το παιδικό πάρτυ του γιου ή της κόρης σας και το μόνο σίγουρο είναι πως την επόμενη μέρα όλοι θα συζητάνε για τα γλυκά που έφτιαξαν!

Κάποιες ιδέες τις εμπνευστήκαμε από το άρθρο του singleparent.gr με τίτλο ιδέες για παιδικό πάρτυ γενεθλίων στο σπίτι