Πώς θα δημιουργήσετε ένα υπέροχο παιδικό ή εφηβικό δωμάτιο

Η ανακαίνιση του σπιτιού είναι μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί αρκετό χρόνο ενασχόλησης, πρωτότυπη σκέψη και φυσικά χρήματα. Αν μέσα σε αυτή περιλαμβάνεται και η διακόσμηση ή η εκ βάθρων ανακαίνιση του παιδικού ή του εφηβικού δωματίου τα πράγματα δυσκολεύουν. Και αυτό διότι τα παιδιά δεν θέλουν τις αλλαγές και θα προτιμήσουν να μην αλλάξει τίποτα στο δωμάτιό τους αρκεί αυτά να νιώθουν ασφαλή. Επειδή, όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει και εσείς σίγουρα θέλετε το καλύτερο για το παιδί σας, υπάρχουν κάποιες ιδέες που θα σας βοηθήσουν έτσι ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Καταρχάς, αυτό που χρειάζεται να θυμάστε είναι ότι δεν απαιτούνται ριζικές αλλαγές, για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι, δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε όλα τα έπιπλα ή να γκρεμίσετε κάποιον τοίχο, για να δημιουργήσετε ένα όμορφο δωμάτιο για το γιο ή την κόρη σας. Μπορείτε να γυαλίσετε τις ξύλινες επιφάνειες του κρεβατιού και του γραφείου και τα έπιπλα αυτά να φαίνονται σαν καινούρια και στη συνέχεια να προχωρήσετε σε αλλαγές που θα δείχνουν πιο εντυπωσιακές.

Ένα φωτεινό χρώμα στον τοίχο ανάλογα με το φύλο του παιδιού ή μια ταπετσαρία σε ταιριαστά για το παιδί μοτίβα θα προσδώσει στο χώρο αμέσως την παιδικότητα που επιθυμείτε σε συνδυασμό με την ανανέωση. Το ίδιο αποτέλεσμα θα φέρει και μια παιδική ή εφηβική μοκέτα ή αντίστοιχα παιδικά χαλιά, τα οποία θα σας επιτρέψουν οικονομικά να μεταμορφώσετε την εικόνα του δαπέδου.

ταπετσαρια παιδικου δωματιου

Έπειτα, σειρά έχουν τα υφάσματα, όπως οι κουρτίνες, τα σεντόνια και οι παπλωματοθήκες. Οι πορτοκαλί κουρτίνες ταιριάζουν σε όλα τα παιδικά δωμάτια ανεξάρτητα από το φύλο του παιδιού και φέρνουν μέσα στο χώρο ένα υπέροχο χρώμα του ήλιου. Τα σεντόνια και οι παπλωματοθήκες του παιδικού κρεβατιού μπορούν πραγματικά να αλλάξουν εντελώς την πρώτη εντύπωση του δωματίου, αφού στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές που θα κάνουν το παιδί σας να ξετρελαθεί με την απεικόνιση των αγαπημένων του ηρώων και τα χρώματά τους. Αν στο δωμάτιο υπάρχει και κάποιος καναπές, μπορείτε να προσθέσετε πάνω του ένα χρωματιστό ριχτάρι που θα τον προστατεύει από τους λεκέδες και ταυτόχρονα θα φωτίζει το χώρο.

παπλωματοθηκες παιδικες

Τέλος, εκτός του παιδικού δωματίου, μην παραλείψετε να δώσετε το γούστο και την αίσθηση του παιδιού και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Κρεμάστε δίπλα στα δικά σας ένα παιδικό μπουρνούζι στο μπάνιο, στρώστε στο τραπέζι παιδικές πετσέτες που θα κάνουν τη διαδικασία του φαγητού ευχάριστη ακόμα και για το πιο δύσκολο παιδί και αγοράστε κουβέρτες σε έντονα χρώματα και μοτίβα.

μπουρνουζια παιδικα

Μην ξεχνάτε πως η ανακαίνιση θέλει μικρές πινελιές και καινοτόμες ιδέες που δεν θα τινάξουν τον προϋπολογισμό στον αέρα, αλλά θα αποκαλύψουν τη δημιουργική σας φύση και θα φτιάξουν ένα σπίτι, του οποίου οι ένοικοι δεν θα το χορταίνουν. Σε όλη αυτή τη διαδικασία η συμβολή του παιδιού σας, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, μπορεί να είναι καθοριστική, αφού τα παιδιά έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο να βλέπουν τα πράγματα και να κάνουν τον κόσμο γύρω τους ομορφότερο.