Λάθη που Πρέπει να Αποφεύγουν οι Διοργανωτές Πάρτι

Ίσως έχετε τα γενέθλια σας ή απλώς είναι Σαββατόβραδο και διοργανώνετε ένα πάρτι. Τα προσκλητήρια έχουν αποσταλεί και έχετε τακτοποιήσει το φωτισμό, τη διακόσμηση και τη μουσική.

Ωστόσο, δεν έχετε ακόμη καταλήξει στο φαγητό και τα ποτά. Κάπου εκεί αρχίζετε να εισέρχεστε σε επικίνδυνα ύδατα, γεμάτα με ξέρες και πεινασμένα θαλάσσια “τέρατα”. Όμως μην ανησυχείτε, εμείς είμαστε κοντά σας έτοιμοι να σας υποδείξουμε μερικά συνηθισμένα λάθη που διαπράττουν οι οικοδεσπότες ενός πάρτι σε σχέση με το φαγητό και το ποτό. Αν αποφύγετε αυτά τα σφάλματα, τότε θα διοργανώσετε το πάρτι των ονείρων σας που όλοι οι φίλοι σας θα θυμούνται για πάντα.

Δεν έχετε αρκετό πάγο

Αυτό είναι το πλέον συνηθισμένο σφάλμα που οι περισσότερο οικοδεσπότες διαπράττουν, το οποίο είναι απογοητευτικό αν αναλογιστείτε πόσο οικονομικά και απλά μπορείτε να αποκτήσετε πάγο, ο οποίος αν μη τι άλλο είναι ζωτικής σημασίας. Με τον πάγο μπορείτε να κάνετε ένα οποιοδήποτε ανάμεικτο ποτό να έχει ωραία γεύση. Ωστόσο, δίχως τον πάγο κανένα ανάμεικτο ποτό δεν μπορεί να έχει την επιθυμητή γεύση. Η μία ντουζίνα με παγάκια που έχει μαζέψει σκόνη τόσο καιρό στην παγοθήκη της κατάψυξής σας εδώ και μία εβδομάδα, δεν αρκεί ούτε για δύο άτομα. Για ένα πάρτι το ιδανικό είναι να αγοράσετε μερικές σακούλες με πάγο. Καλύτερα να σας μείνει ο πάγος παρά να ξεμείνετε στη μέση της νύχτας.

Δεν έχετε αρκετά ποτήρια

Αυτό είναι το ίδιο άσχημο με το να μην έχετε αρκετό πάγο. Ωστόσο κατανοούμε ότι μπορεί να περνά από το μυαλό σας πως πρέπει να αγοράσετε τόσα ποτήρια όσοι είναι και οι καλεσμένοι σας, συν περίπου 20% παραπάνω για όσους χάνουν το ποτήρι τους. Η αλήθεια όμως είναι πως ένα καλό πάρτι είναι τόσο χαώδες που πολλοί καλεσμένοι έχουν την τάση να χρησιμοποιούν όχι ένα και δύο αλλά τρία με τέσσερα ποτήρια. Επομένως, αγοράστε όσο το δυνατόν περισσότερα πλαστικά ποτήρια για να είστε ήσυχοι.

Δεν σερβίρετε φαγητό

Είναι γεγονός ότι δεν χρειάζεται να ταΐσετε τους πάντες στο πάρτι σας με πλήρες γεύμα. Δεν είναι απαραίτητο να σερβίρετε καν πεντανόστιμο φαγητό. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να τους προσφέρετε κάτι να φάνε, έστω κάποια σνακ όπως ξηρούς καρπούς, τσιπς, ελιές κτλ. Σε διαφορετική περίπτωση οι καλεσμένοι σας μάλλον θα δυσφορήσουν και θα φύγουν μόλις αισθανθούν ότι πεινάνε.

Μην βάζετε όλο το φαγητό και τα ποτά σε ένα μέρος

Ένα λεπτής φύσεως σφάλμα που έχει οδηγήσει αμέτρητα πάρτι στην αποτυχία. Ο λόγος είναι πως αν βάλετε όλα τα ποτά και τα σνακ σε ένα τραπέζι σε στυλ μπουφέ, στο χώρο της κουζίνας σας, τότε όλοι οι καλεσμένοι σας θα συνωστιστούν εκεί. Απεναντίας, αν τυχαίνει να έχετε αρκετό χώρο, μοιράστε και εξαπλώστε τα διάφορα τρόφιμα και ποτά σε όλο το σπίτι σας. Με αυτόν τον τρόπο οι καλεσμένοι σας θα αναγκαστούν να μετακινούνται διαρκώς όλο το βράδυ και θα υπάρχει μία ομαλή ροή στη διεξαγωγή του πάρτι σας.

Δεν προσωποποιείτε το πάρτι σας

Τέλος, επειδή πρόκειται για το δικό σας πάρτι, πρέπει να φέρει την υπογραφή σας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε υπό τη μορφή διακόσμησης είτε προσφέροντας φαγητό και ποτό που ανταποκρίνεται στο γούστο σας.