Έξυπνες λίστες γάμου

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν τη λύση της λίστας γάμου για τα δώρα του γάμου τους. Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει πολύ εξαντλητικό να μαζεύεις δώρα από πολλά ετερόκλητα μαγαζιά, να πρέπει πολλά από αυτά να τα αλλάξεις και τελικά να μην έχεις για το νέο σου σπίτι κάτι που πραγματικά θες. Γι´ αυτό το λόγο η λίστα γάμου κερδίζει συνέχεια έδαφος. Κάποια ζευγάρια μάλιστα προχωρούν ένα βήμα παραπάνω και αντί για συγκεκριμένα καταστήματα βάζουν στο προσκλητήριο αριθμό λογαριασμού.

 

Βέβαια, αυτή η πρακτική μπορεί να φανεί στους καλεσμένους σας κάπως απρόσωπη και απαιτητική, ενώ το να φτιάχνετε λίστα γάμου με διάφορα μαγαζιά, όπου ο καθένας μπορεί να αγοράσει ό,τι θέλει ως δώρο έχει τον κίνδυνο να σας φέρει πολλά μικρά, χρήσιμα μεν αντικείμενα, τα οποία όμως δεν θα είναι τόσο απαραίτητα όπως κάτι πιο ακριβό αλλά βασικό αξεσουάρ του σπιτιού. Για να αντιμετωπίσετε αυτή την πιθανότητα, μπορείτε να φτιάξετε λίστα γάμου σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί, όπου κάθε καλεσμένος θα καταθέτει το ποσό που θέλει στο όνομά σας. Έτσι, μετά το γάμο σας θα μπορέσετε να αγοράσετε κάτι που πραγματικά χρειάζεστε και ήταν πολύ ακριβό για την τσέπη σας.

lista-gamou

Για παράδειγμα, μπορείτε να συνεργαστείτε με κάποιο μαγαζί που κατασκευάζει ή πουλάει έπιπλα, έπιπλα τα οποία θα ομορφύνουν το καινούριο σας σπιτικό. Οι τραπεζαρίες, τα σαλόνια και οι κρεβατοκάμαρες κοστίζουν πολύ ακριβά και αν θέλετε να κάνετε μια καλή επιλογή που θα μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο, μόνο αν στηριχτείτε στην αγάπη των φίλων σας θα μπορέσετε να αγοράσετε αθάνατα κομμάτια. Επιπλέον, αν η απόκτηση απογόνων είναι στα άμεσα σχέδιά σας, μπορείτε να αγοράσετε και παιδικά έπιπλα που θα δημιουργήσουν ένα όμορφο παιδικό δωμάτιο, το οποίο θα περιμένει το παιδάκι σας να έρθει στον κόσμο. Βέβαια, για να εξοπλίσετε το σπίτι σας, εκτός από παιδικά έπιπλα, σαλόνι και κρεβατοκάμαρα, χρειάζεστε και ηλεκτρικές συσκευές καθώς και χαλιά, οπότε μπορείτε αντίστοιχα να συνεργαστείτε με κάποιο κατάστημα με ηλεκτρικά είδη ή με είδη δαπέδου και χαλιά.

 

Μια άλλη καλή εναλλακτική είναι να φτιάξετε λίστα γάμου σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο. Έτσι, θα χρηματοδοτήσουν ουσιαστικά οι φίλοι σας το ταξίδι του μέλιτος, το οποίο θα το θυμάστε πάντα με νοσταλγία και για αυτό το λόγο, ενώ ίσως έτσι καταφέρετε να επισκεφθείτε κάποιον άκρως εξωτικό προορισμό που ονειρευόσασταν μια ζωή.

 

Τέλος, μια ρηξικέλευθη ιδέα, που ωστόσο λίγα ζευγάρια θα τολμήσουν, είναι να κάνετε τη λίστα γάμου σας σε κάποια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Αν οι καλεσμένοι σας είναι πολλοί και αν έχετε κι εσείς ένα διαθέσιμο κεφάλαιο αλλά σας λείπει ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, τότε μπορείτε να συμπληρώσετε το κεφάλαιό σας με τα δώρα των καλεσμένων σας και να αποκτήσετε ένα αυτοκίνητο που αλλιώς δεν θα γινόταν ποτέ δικό σας.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που χρειάζεται να θυμάστε είναι πως πλέον είναι πολύ συνηθισμένη πρακτική η λίστα γάμου και κανείς δεν πρόκειται να σας παρεξηγήσει, αφού όλοι ξέρουν πόσο πολύ δυσκολεύονται οικονομικά τα νέα ζευγάρια στις μέρες μας. Σημασία έχει μετά τα έξοδα του γάμου να μπορέσετε να ορθοποδήσετε και να φτιάξετε με χαρά το νέο σας σπιτικό.